yle.fi


Rautatie: Ei se lehmä ennätä...ei silloo sitä järkiä...

Julkaistu: 08.09.2008 - Anja/Leo/Matlieena-fani

Missä ko.elokuvaa on kuvattu?
Missä on se kuvauspaikka jossa Matti ja Liisa kävelevät aurinkoisella korkealla mäellä ruohikkoista polkua pitkin,keskustellen junista ja valkeiskyläläisten lehmistä jotka eivät ehdi veturin alta pois.Ovat vasta menossa Lapinlahdelle. Maisemat korkealta mäeltä ovat upeat. Haluaisin käydä siellä joskus. Missä on Matin ja Liisan tupa ja pihapiiri?

Paras pitkäaikaisen parisuhteen kuvaus mitä tiedän ja näyttelijätyön juhlaa herkullisine henkilöhahmoineen ja miljöökuvauksineen puhumattakaan muhevasta kieliasusta. "Herraisä ku piälle ajjaa!! No paa se lakki sitte siihen päähän josson korvat.jne."

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Fani.
Minäkin olen Rautatien vannoutunut fani, siinä on ihan kaikki kohdallaan: alkuperäisteos, dramatisointi, ohjaus, näyttelijät, kuvaus ja kuvauspaikat - ihan huippulaatua kaikki!
Rautatien kuvauksia suoritettiin Pielaveden Jylhänkylässä, joten sieltä voisi lähteä haeskelemaan jylhiä maisemia. Lapinlahden asemaa vastaava aito asemarakennus löytyi Lappeenrannan läheltä Pulsasta. Pulsan asema, joka on rakennettu vuonna 1870, on nykyisin Museoviraston suojelukohde.
Tv-elokuvan veturi on vuodelta 1886, ja se lainattiin kuvauksiin Kaipiaisten junamuseosta. Juhani Ahon Rautatie ilmestyi vuonna 1884 ja sen kieli on totisesti yhtä herkkua edelleen!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!