yle.fi


Reese Witherspoonin elokuva Oikeus elämään

Julkaistu: 09.12.2008 - mä

muistan pienenä nähneeni elokuvan tytöstä jolla oli syöpä ja sitä tyttöä esitti reese whitherspoon...muistaakseni. elokuvan nimeä en muista ja siinä elokuvassa se tyttö taisteli sitä syöpää vastaan mutta lopussa muistaakseni kuoli. siinä oli aika isossa roolissa myös tytön pikkuveli jonka kans se tyttö paljo oli yms....

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Sä.
Muistelemasi nyyhkytarina on Andrew Tennantin ohjaama tv-elokuva Oikeus elämään (Desperate Choices: To Save My Child, 1992). Elokuvassa Reese Witherspoon esittää teinityttö Cassie Robbinsia, jonka huoleton ja onnellinen elämä romahtaa, kun hänellä todetaan leukemia. Ainoa potentiaalinen luuydinsiirroksen luovuttaja on 6-vuotias pikkuvelipuoli Willy, joka on meinannut kuolla leikkauspöydälle vuotta aikaisemmin nukutusaineen aiheuttamaan reaktioon.
Cassie ja hänen vanhempansa ovat vaikeiden valintojen edessä: jos Willy otetaan luovuttajaksi, hän saattaa kuolla, mutta ilman tervettä luuydintä Cassie menehtyy. Ja katsojan kyynelkanavat ovat koetuksella koko ajan.
Oikeus elämään oli tuolloin 16-vuotiaan Reese Witherspoonin kolmas elokuva. 6-vuotiasta Willy-veljeä esitti Joseph Mazzello, joka nähtiin heti seuraavana vuonna Jurassic Parkin lapsipääroolissa.
MTV esitti Oikeus elämään -elokuvan helmikuussa 1994.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!