yle.fi


Reinikaisen viimeinen jakso

Julkaistu: 06.04.2009 - jänkälä

Miksi aina kun Reinikaisen viimeinen jakso esitetään tv:ssä niin lehdissä lukee jakson nimenä "Taas leivoset ilmassa leikkiä lyö", mutta kuitenkin itse ohjelmassa jakson nimi on "Väliaikaista kaikki on vaan"? Onko tämä erehdys vai joku sisäpiirivitsi?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jänkälä.
Olet tavallaan oikeassa ja tavallaan väärässä.
Alkuperäinen Reinikainen on 14-osainen sarja, ja sen viimeinen jakso on nimeltään "Väliaikaista kaikki on vaan". Sarjaa on uusittu sellaisenaan vuodesta 1983 vuoteen 2002 saakka.
Viime vuonna sarjasta on leikattu 15-osainen versio, jossa ensimmäinen tunnin mittainen osa on jaettu kahtia, mutta samalla on myös lyhennetty jokaista osaa minuutilla tai kahdella, sillä alkuperäiset jaksot ylittävät joka kerta puolen tunnin ohjelmapaikan pituuden.
Tämän uuden sarjan päätösjakson nimi lehtitiedoissa on ollut Reinikainen 15: "Leivoset ilmassa leikkiä lyö". Se on esitetty televisiossa vasta kahdesti: ensimmäisen kerran se tuli lauantaina 28.3.2009 ja uusinta seuraavana päivänä. Luulenpa että seuraavassa esityksessä otsikko on korjattu - ainakin tämä huomautus on nyt toimitettu eteenpäin sarjan kuvaussihteerille.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!