yle.fi


Requiem (1991)

Julkaistu: 17.02.2009 - etsitty on

Requiem, Lauri Törhösen ohjaama Juha Siltasen teksteihin perustuva
tv-elokuva tuli joskus ulos tv 2? Olin itse avustajana kyseisessä elokuvassa mutta hukkasin videokasettini. Nyt etsin tietoa mistä sitä voisi löytää.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei.
Lauri Törhösen tv-elokuva Requiem esitettiin YLE TV2:lla 8.12.1991. Requiem on kerronnaltaan monitasoinen elokuva. Kehyskertomuksessa filmataan elokuvaa, joka tapahtuu vuonna 1955 ja jonka takautumat tapahtuvat 1944. Filmattavassa elokuvassa päähenkilö palaa Porkkalaan - kuolemaan kenties - silloin, kun Porkkala oli Neuvostoliitolle luovutettu vuokra-alue.
Elokuva on taltioitu syys-marraskuussa 1989, huhtikuussa 1990 ja tammikuussa 1991. Siinä näyttelevät Pauli Poranen, Ilkka Kylävaara, Johanna Raunio, Kalle Holmberg, Tuula Amberla, Hellevi Seiro, Carl Mesterton, Janina Berman, Matti Onnismaa, Susanna Mikkonen sekä Tor Planting, Michael Baran, Lasse Lind, Jari Järvimaa, Sari Puumalainen, Anna Hakkarainen, Mirko Häyrinen ja Matias Anttonen.
Requiemia ei ole julkaistu dvd:llä. Tekijänoikeussyistä Yleisradion Tallennepalvelun kopiointimyyntikin kattaa vain uutis-, ajankohtais- ja asiaohjelmat, joten ainoaksi mahdollisuudeksesi jää toistaiseksi vain kytätä uusintalähetystä. Uusintaa voit toivoa sekä YLE TV2:lta että YLE Teemalta heidän omien nettisivujensa kautta.Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!