yle.fi


Rintamäkeläisten ulkokuvaukset

Julkaistu: 28.04.2008 - Aarne ja Eeva

Moi,
Rintamäkeläiset kuvattiin kai pääasiassa Tohlopissa? Entä ulkokuvaukset - missä nämä pääosan esittäjien maatilat sijaitsevat?
Yksi Rintamäkeläisten jaksoista tehtiin hieman muita myöhemmin. Oletan, että se oli tämä kirkko/seurakuntavaalijakso. Oliko tarkoitus aloittaa uusi tuotantokausi ja miksei sitä aloitettu?
Toivottavasti saamme nähdä sarjan alkuvuosien jaksot lähiaikoina joko internetissä tai dvd:nä. Värijaksot on jo nähty moneen kertaan.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Aarne ja Eeva,
minulla on se käsitys, että Rintamäkeläisten niukat ulkokuvat ovat Lempäälän kirkkojärven maisemista. Sarja on taltioitu Tohlopin studioilla.
Sarjan vihoviimeinen jakso, joka tehtiin yli vuoden tauon jälkeen ja esitettiin 21.11.1978, oli tosiaan nimeltään Papinvaalit. Sarjaa tehtiin melko harvakseltaan: esimerkiksi vuonna 1977 valmistui vain neljä jaksoa.
Elävässä arkistossa on otteita myös kaipaamistasi mustavalkojaksoista, kuten ihan ensimmäisestä, 3.10. 1972 esitetystä jaksosta. Mutta eiväthän pätkät tietenkään koko jaksoa tai koko sarjaa korvaa.
Kannattaa esittää uusintatoiveita myös suoraan TV2:lle. Meneehän siellä paraikaa myös Tankki täyteen, toinen nykyklassikko.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!