yle.fi


RinTinTin ja Poikani on toista maata

Julkaistu: 13.12.2007 - Mustavalkoista

Muistelen, että 60-luvulla tv:ssä esitettiin myös Poikani on toista maata. Muuta en siitä enää muistakaan kuin nimen! Sen sijaan Kolme poikaani, Lucy Show, Dick van Dyke, Batman ja Robin, Kiviset ja Soraset ovat jääneet 60-luvulta paremmin mieleen.
Mieleeni on myös jäänyt, että pääsimme torstaisin koulusta eka-tokaluokkalaisina (vv63-64) viisi minuuttia aiemmin, että ehdimme kotiin katsomaan RinTinTiniä. Muistankohan ihan väärin ?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei "Mustavalkoista".
Poikani on toista maata (Kentucky Jones) kertoi eläinlääkäri Kenneth "Kentucky" Jonesista ja hänen kiinalaisesta adoptiopojastaan Ikestä. Pääosassa oli Dennis Weaver, joka muistetaan parhaiten Sheriffi McCloudina. Meillä sarjaa esitettiin vuonna 1965.
Rin-Tin-Tin tehtiin alunperin vuosina 1954-59. Suomessa se alkoi Mainos-tv:llä jo tammikuussa 1959. Vuosina 1963-64, joita muistelet, se oli jo suomalaisen television pitkäikäisin tv-sarjafilmi.
Syksyllä 1963 Rin-Tin-Tin tuli hyvin varhain, se alkoi jo puoli yhden jälkeen päivällä. Mainos-tv sai niin paljon valituskirjeitä koululaisilta, opettajilta ja vanhemmilta, että sarjan alkamista lykättiin tunnilla.
Marraskuun alussa 1963 kaikki Mainos-tv:n päiväohjelmat siirtyivät alkamaan klo 13:40, joten koululaisilla oli paremmat mahdollisuudet ehtiä suoraan koulusta telkkarin ääreen.
Maanantaisin päiväohjelmana nähtiin Teinityttö Margieta, tiistaisin Päivän piirrettyjä, keskiviikkoisin Rin-Tin-Tiniä, torstaisin Ivanhoeta ja perjantaisin Meidän sakkia.
Suosituin oli tietysti Rin-Tin-Tin, ja sen takia monet kirmasivat kotiin hippulat vinkuen! Parhaassa tapauksessa kotona oli jo televisio lämpiämässä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!