yle.fi


Robotti Von Rosenbergin tutkimukset

Julkaistu: 03.12.2007 - Outi

Katselin haltioituneena viimeviikkoista Muistikuvaputkea, vaikkakin omasta lapsuudestani 80-luvulta oli materiaalia melko vähän: taitavat useimmat muistelijat olla itseäni iäkkäämpiä. Koulu-tv-osuudet olivat kivoja, mutta odotin kovasti pätkiä Robotti Von Rosenbergin tutkimuksista, se on elävine tavaroineen, piirrospätkineen, ihmisenrakennusyrityksineen ja lauluineen jäänyt tosi selvästi mieleen. Katsoin sitä jo ennen kouluaikoja, ja uudestaan sitten ala-asteella varmaan useammankin kerran. Sitä on ikävä!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Outi,
minullakin on ikävä Robotti von Rosenbergin tutkimuksia! Tässä Kirsti Tulonen-Seppäsen tekemässä mainiossa sarjassahan opetettiin ympäristöoppia ja biologiaa peruskoulun ala-asteelle. Kahdeksanosainen sarja esitettiin ensi kerran TV1:ssä 1984-85.
Lastenohjelmissa riitti niin paljon muisteltavaa, että koulu-tv:n osuus Muistikuvaputkessa jäi väkisin melko vähäiseksi. Täältä löytyy kuitenkin mukavia katsojamuistoja sarjasta. Aina kannattaa myös lähettää toivomuksia Elävälle arkistolle!Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!