yle.fi


Roope karhun seikkailut

Julkaistu: 04.12.2007 - Muistojen hurmassa

Hei!
Kerro kaikki mitä tiedät sarjasta Roope karhun seikkailut 70-luvulta.
Löysin englanninkielisen sivuston tästä sarjasta "The Adventures of Rubert bear" ja löysin ihania hahmoja, jotka heti palautuivat mieleeni. Muistatko suomenkielisiä nimiä hahmoille? Erityisesti miksi kutsuttiin hahmoa jonka päässä kasvoi oksia? Oliko se sarjan paha hahmo? Oliko lentävällä autolla nimeä? Mitä muuta voisit kertoa? Lieneekö sarjaa mahdollista toivoa yleltä?

Rouva Ruutu vastaa:

Tässä muistojen hurmaan hiukan lisää aineistoa:
Roope-karhu on englantilaisten rakastama Rupert Bear, jolla on pitkä historia. Karhu syntyi Daily Expressin sarjakuvana vuonna 1920. Televisiossa Rupert seikkaili nukkeanimaatiossa nimeltä The Adventures of Rupert Bear (1970-74): jutut alkoivat aina oikeasta ihmisestä sängyn luona iltasatua lukemassa, sitten kamera siirtyi lattiallalojuvaan nalleen ja tarttuva Rupert-tunnus alkoi. Rupertilla eli Roopella oli punainen villapaita sekä keltaruudulliset housut ja kaulahuivi.
Sarjaa esitettiin TV1:ssä aiemminkin, mutta ainakin se pyöri Lasten tv:ssä 1977-78 nimellä Roope-karhu. Voi kunpa muistaisin niitä suomalaisia nimiä... Oliko Edward the Elephant Eetu-elefantti? Entäs se näätä? Se oksapää Raggety oli tosiaan Roopen "vihollinen".
Rupert Bear esiintyy yhä britti-tv:ssä, mutta tämä uusi Rupert ei ole entisensä, vanha nallekarhumaisuus on vähentynyt. Rupert seikkaili myös piirrettynä hahmona 1980-luvun lopulla BBC:ssä. Kyse ei oikeastaan ollut animaatiosta, sillä jutut koostuivat liikkumattomista kuvaruuduista.
Aina kannattaa toivoa!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!