yle.fi


Ruotsalainen kevätsarja: Marianne-rouva

Julkaistu: 10.11.2008 - Kultakalan muisti

> jatkoa
Satuin juuri kysymykseni kohdalle. Ja kas, ehdin jo juuri rouva Ruudun edelle:
Muistin nuorikon sanoneen luonteenomaisesti: "Men Börje!" Sieltä se sitten lähti: googlaamalla "svensk serie bonde börje":
"Fru Marianne" 2001, esitetty sekä FST:llä että Teemalla, viimeksi kuitenkin jo keväällä.
Ihanaa ja sympaattista.

Rouva Ruutu vastaa:

Heipähei Kultakalan muisti!
Hienoa että muistit tuon lauseen, joka johti sinut oikeille jäljille!
Fru Marianne eli Marianne-rouva on Victoria Benedictssonin romaanin mukaan tehty neliosainen romanttinen ruotsalaissarja, joka sijoittuu 1800-luvun lopulle. Siinä porvaristyttö naitetaan maalle ja uudessa ympäristössä elämänarvot joutuvat koetukselle. Sarja on kuvattu Trollenäsin linnassa ja monet ulkokohtaukset Nordanåssa Skånessa, aivan kuten alun perin arvelitkin. Pääosissa nähdään Cecilia Frode, Siw Erixson, Loa Falkman, Gerhard Hoberstorfer ja Per Morberg ja sarjan on ohjannut Carin Mannheimer.
Marianne-rouva on tullut ensi kerran FST:ltä vuonna 2003. Sen jälkeen sarja on uusittu pari kertaa, nyt viimeksi maaliskuussa 2008 YLE Teemalla, joka esitti sen pääsisäisen lahjapakettina, eli koko sarja näytettiin aamu kymmenneltä alkaen yhteen putkeen yhtenä päivänä.
Kertaakaan Marianne-rouvaa ei ole näytetty kesällä ja juuri siksi minä neuvonantajineni läksinkin hakoteille: luulimme sinun tarkoittavan jotakin FST5:n tai Teeman kesäsarjaa lähivuosilta.
Mutta tärkeintä on, että tieto oikeasta, sympaattisesta sarjasta löytyi!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!