yle.fi


Saaristolaislääkäri

Julkaistu: 20.05.2008 - Anniina

Hei!
Satutko muistamaan ruotsalaista TV-sarjaa nimeltä Saaristolääkäri? En ole nimestä ihan varma. Muistaakseni sarja pyöri yhden kesän ajan kakkosella? Sarja kertoo lääkäri-isän ja tämän nuoren tyttären elämästä jossain todella kauniissa Ruotsin saaristossa. Missä päin sarja on kuvattu? Onko sarjaa uusittu? Tullaanko sitä uusimaan? Mitä muuta voit kertoa kyseisestä sajasta? Kiitos vastauksesta! Ihanaa, että on olemassa tällainen palsta!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Anniina.
Muistat sarjan nimen melkein, mutta et ihan oikein. Oikea nimi on Saaristolaislääkäri (Skärgårdsdoktorn). Sarjan kolme tuotantokautta esitettiin ensi kerran vuosina 1998-2000 ja kaikki kaudet uusittiin vuonna 2006. Uutta uusintaa kannattaa käydä toivomassa YLE FST5 -kanavan nettisivuilla!
Tukholman saaristoon sijoittuvassa draamasarjassa seurataan lääkärinvastaanoton arkea ja ihmissuhteita. Pääosassa tohtori Johan Steeninä nähdään Samuel Fröler, hänen tyttärenään Wilmana Ebba Hultkvist.
Sarjahan alkaa siitä, kun tohtori Johan Steen palaa Afrikasta Ruotsiin 12-vuotiaan tyttärensä Wilman kanssa. Eva-vaimo on päättänyt jäädä vielä Afrikkaan. Johanin appiukko Axel Holtman ja Saltön saaren hiukan nurkkakuntainen väki oudoksuvat uutta tulokasta, mutta sarjan edetessä tohtori Steen ottaa paikkansa saaristolaisten elämässä.
Sarja on kuvattu ihan oikeasti Tukholman saaristossa ja se on ollut suurmenestys Ruotsissa. Sarja on julkaistu Ruotsissa kuuden dvd:n pakkauksena, mutta valitettavasti ei suomenkielisillä teksteillä!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!