yle.fi


Safiiri&Teräs, Hollywood Beat, Painajainen, Sämpy, Hanski

Julkaistu: 03.01.2008 - Miihkali-70

Moi Rva Ruutu, Ja kiitos jo etukäteen. Kyselisin että mistä voisi tiedustella 80-luvun jännää Safiiri&Teräs tv-sarjaa? Tuliko se mtv:ltä vai yle:tä? Muita kivoja muistoja tuovat esim. poliisi sarja Hollywood Beat. Milloin ilmestyi kotimainen jännäri Painajainen?? Olisi kiva nähdä se uusintana. Onko arkistoissa enää tallessa yhtään Sämpyä tai Hanskia??

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Miihkali!
Hurjan jännä Safiiri ja Teräs (Sapphire and Steel) tuli vuosina 1982-84, ja se uusittiin vuonna 2002 Subtv:tä edeltäneellä TVTV!-kanavalla. Ulkomailta koko sarja on saatavissa dvd:llä, ja joitakin jaksoja löytyy myös YouTubesta. Kotimaisesta dvd-julkaisusta ei kumma kyllä ainakaan vielä ole tietoa, vaikka sarjalla on melkoinen kulttimaine.
Pari vuotta Safiirin ja Teräksen jälkeen pyörinyt Hollywood Beat oli Miami Vice -henkinen, vauhdikas poliisisarja, jonka äärellä nykykatsoja voi äimistellä 1980-luvun tyylitajua. Sarjaa tehtiin vain yksi kausi, eikä sitä ole toistaiseksi julkaistu dvd-muodossa. Pieni makupala sentään löytyy YouTubesta.
Ismo Sajakorven ohjaama ja käsikirjoittama 3-osainen Painajainen tuli joulun alla vuonna 1988. Siinä taidemaalari Kai Merilä (Eero Melasniemi) heräsi kolarin jälkeisestä koomasta, ja huomasi ettei muista onnettomuutta edeltävistä tapahtumista mitään. Maaseutuateljeelle johtavilla pimeillä teillä häntä piinasivat muistikuvat liftaritytöstä - ja ennen pitkää löytyi kadonneen tytön kenkä ojasta...
Jännärin muissa rooleissa nähtiin Anna-Leena Härkönen, Johanna Raunio, Pertti Palo ja Martti Tschokkinen.
Sämpystä (1974-76) ja Hanskista (1966-73) on useita jaksoja tallella MTV:n arkistossa. Hanskin vanhin säilynyt jakso on vuodelta 1969; sarjaa uusittiin 1990-luvulla.
Kaikki muistelemasi sarjat ovat olleet MTV:n ohjelmistossa, joten kannattaa listata uusintatoiveita MTV3:lle ja Subtv:lle heidän nettisivujensa kautta!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!