yle.fi


Salainen puutarha ja Summerin nuortensarja ufoista

Julkaistu: 17.09.2008 - Nipre

Hei!
Kiitos aiemmasta vastauksestasi koskien ohjelmaa Paratiisilinnut.
Taas olisi kaksi kysymystä:
Ensinnäkin Salainen puutarha -kirjasta on tehty monia eri elokuvia. Muutaman niistä olen onnistunut saamaan itselleni, mutta se ensimmäinen näkemäni elokuva puuttuu. Tänä kesänä Kymmenen kirjaa lapsuudesta -ohjelmassa näytettiin pätkiä ko. elokuvasta, mutta ohjelman jälkeen tullut Salainen puutarha -elokuva ei ollut sama, josta ohjelman pätkät oli otettu. Saisitkohan selville, mitä elokuvaversiota Kymmenen kirjaa lapsuudesta -ohjelmassa näytettiin ja koska ko. versio on esitetty tv:ssä?
Toinen kysymys: 90-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa tuli kesällä KesäQ- tai Summeri-ohjelmassa muistaakseni brittiläinen nuortensarja, jossa oli kaksi poikaa ja he löysivät jostain pienen avaruusaluksen. Aluksen sai näkymättömäksi ja pojat lentelivät sillä ympäriinsä. Sarjan lopussa joku kolmas poika keksi, että se pieni avaruusalus olikin vain jokin tiedustelualus ja avaruudessa odotti iso emoalus. Sarja loppui siihen, että pojat lähtivät (tai suunnittelivat lähtöä) emoalukselle. Mikähän tuon sarjan nimi oli ja onko siihen koskaan tehty jatkoa?
Kiitos vastauksistasi jo etukäteen!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei taas Nipre,
Kymmenen kirjaa lapsuudesta -ohjelmassa näytetyt pätkät Salaisesta puutarhasta olivat peräisin BBC:n seitsemänosaisesta tv-sarjasta vuodelta 1975. Siitä löydät lisätietoa Lissulle tällä palstalla 18.4.2008 antamastani vastauksesta.
Muisteletkohan Summerissa esitettyä brittiläistä nuortensarjaa Kadoksissa eli Jeopardy (BBC 2002-2004)? Se kertoi skotlantilaisesta koululuokasta, joka jäljitti ufoja Australiassa. Sarjaa esitettiin Summerissa kesällä 2004 ja 2005, yhteensä 40 jaksoa eli kaikki kolme tuotantokautta. Koko sarjan päätöksestä pääsivät muuten katsojat päättämään - lisätietoja löydät helposti netistä Jeopardy-nimellä.
Kumpikin kyselemäsi sarja on Skotlannin BBC:n tuotantoa. See ye efter!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!