yle.fi


Salainen puutarha

Julkaistu: 18.04.2008 - Liisa

Muistatko tv-sarjaa Salainen puutarha? Se tuli joskus 70-luvun puolessavälissä muistaakseni sunnuntaisin TV 2:ssa. Se oli ulkomainen, en muista minkä maalainen, mutta se on jäänyt mieleen ja varsinkin sen kaunis tunnusmusiikki. Mikäköhän melodia siinä soi?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Liisa,
muistelet vuonna 1975 Britanniassa valmistunutta seitsemänosaista tv-sarjaa, jonka TV2 esitti sunnuntaisin keväällä 1976. Frances Hodgson Burnettin ihana tyttökirja on ollut niin suosittu, että yksin BBC on tehnyt siitä vuosien varrella peräti kolme tv-sarjaa (The Secret Garden 1952, 1960, 1975), muista maista ja tv-yhtiöistä nyt puhumattakaan.
Vuoden 1975 versio oli menestys. Sen dramatisoi ja tuotti Dorothea Brooking Skotlannin BBC:lle. Pääosaa, kalpeaa ja nyreää Marya, joka vähitellen puhkeaa kukkaan setänsä hylätyssä puutarhassa, esitti Sarah Hollis Andrews. Musiikin olivat säveltäneet Ronald Binge ja Carl Neilsen; oboella soitettu kaunis teema jäi minunkin mieleeni. Kyse on siis tähän tv-sarjaan varta vasten sävelletystä musiikista. Cd-levyllä sitä voi olla vaikea löytää, mutta itse tv-sarja on julkaistu dvd:llä ainakin Britanniassa.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!