yle.fi


Sami Aaltonen? Armonpulla?

Julkaistu: 16.04.2008 - Anniina

Miten muistan niin vahvasti sellaisen ns. "visailu"ohjelman tv:stä joskus, sanotaan 80luvulla, jossa oli mielestäni Sami Aaltonen, ja hän jakoi "armonpullia", jotka olivat oikeita viinereitä.
Olen aivan varma että sellainen tuli tv:stä, mutta jostain syystä kukaan, kenelle asiaa selitän, ei ole ikinä kuullutkaan sellaisesta!!!
Ohjelma oli käsittääkseni jonkinlainen "kisa". Ihmiset ehkä soittivat ohjelmaan tms...
Tosin olen ollut aika pieni, olen syntynyt -83, mutta aivan varma olen asiasta, muistan tasan tarkkaan että sellainen tuli tv.stä :)
Apua!!!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Anniina.
Jos olisit kysellyt asiaa nelisen vuotta itseäsi vanhemmilta, olisit varmasti saanut oikean vastauksen nopeasti. Armonpullaa tarjoiltiin Lasten- ja nuorten toimituksen visailuohjelmassa IOXIO, joka tuli YLE TV1:ltä vuosina 1990-93.
Ohjelmaa juonsivat Kosti "Komo" Kotiranta ja Sami Aaltonen, vuodesta 1992 alkaen myös Ari Halla-aho. IOXIO (jonka nokkela nimi tarkoittaa ykköstä, nollaa, ruksia, ykköstä ja nollaa) oli seikkailupeli, jossa kotikilpailijat yrittivät löytää ruudukosta kätkettyjä aarteita koordinaattien avulla, hiukan laivanupotuksen tyyliin, mutta paljon monimutkaisemmin ja nokkelammin.
Juontajat antoivat kilpailijoille vihjeitä koordinaateista, mutta aina niidenkään avulla ei kilpailija päässyt eteenpäin. "Tässä vielä viimeinen vihje armonpullana", oli juontajien käyttämä fraasi.
"Kerran taisi olla ihan oikeakin pulla jaossa", muistelee Kosti Kotiranta, joten oletpa sattunut olemaan tarkkana ruudun äärellä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!