yle.fi


"Sanoiko joku kakkua?" Tarinatuokio

Julkaistu: 24.09.2008 - Opa

Hei!
80-luvun lopussa tai 90-luvun alussa esitettiin piirretty lastenohjelma, jossa jollain eläinhahmolla oli syntymäpäivät, ja hän oli leiponut kakun. Hänen kaverinsa sitten levittivät tietoa toisilleen synttäreistä ja että siellä olisi kakkua tarjolla. Ja sitten hokivat "Sanoiko joku kakkua?". Lopulta he menivät synttäreille ja laittoivat kämpän niin sanotusti remonttiin, riehuivat ja sotkivat paikan, söivät kakun ja lähtivät lipettiin. Synttärisankari jäi sitten väsyneenä sohvalle makaamaan. Ohjelma oli puhuttu suomeksi. En muista oliko kyseessä sarja vai yksittäinen jakso, mikä mahtaa olla kyseessä?

Kiitos!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Opa.
Kuvailemasi kaltainen jakso löytyy piirrossarjasta Tarinatuokio (Janosch Traumstunde), jota esitettiin ensi kerran vuosina 1987-90 ja uusittiin monta kertaa 1990-luvulla, viimeksi vuonna 1998. Janoschin kuuluista lastenkirjat ja tarinat eivät ole niitä kaikkein sovinnaisimpia, eikä tuossa kakkuepisodissakaan mitään järin onnellista loppua ole.
Jaksoja on ilmestynyt runsaasti dvd:llä nimellä Janoschin tarinatuokio, ja monia jaksoja löytyy myös You Tubesta - taitaapa sieltä löytyä tuo kaipailemasi
kakkujaksokin
!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!