yle.fi


Satonen: Lauantaileikit

Julkaistu: 18.07.2008 - Täti

Hei! Kuka mahtoi olla se (ehkä turkulainen) mies, joka sanoi aina satasta satoseksi? Muistelen hämärästi, että hän taisi juontaa yhdessä jonkun toisen miehen kanssa ohjelmaa, jossa oli mahdollisuus ansaita sata markkaa eli "satonen".

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Täti.
Anteeksi että vastaukseni on viipynyt, mutta kysymyksiä on tullut melkoinen tulva tässä kesän mittaan.
"Satosia" toistanut henkilö oli Antti "Andy" EIniö, ja kyseessä oli tosiaankin tietovisailu, jossa noita sadan markan seteleitä eli satosia oli jaossa. "Satosista" tuli aikoinaan melkoinen hokema, joka ärsytti ja innosti juuri niin kuin viihdeohjelmien hokemat parhaimmillaan (tai kauheimmillaan) tekevät. Ohjelma oli MTV:n Lauantaileikit ja vuosi 1978. Einiön parina ohjelmaa juonsi Esko Roine.
Lauantaileikeissä oli kaksi osuutta: Ristinolla ja Sano se sävel. Ensimmäisessä piti veikata Kymppitonnin tapaan päällekkäisissä kopeissa istuvien kilpailijoiden vastauksista oikeat, jälkimmäisessä piti tunnistaa laulu muutamasta sävelestä. Tuo jälkimmäinen osuus herätti katsojissa kiukkua, sillä kilpailijat saivat käyttää Kai Lindin tai Marjatta Leppäsen kaltaisia asiantuntijoita apunaan, ja noita kuuluisia satosia herui monen mielestä aivan liian helposti. Valituskirjeitä tuli niin paljon, että MTV joutui lopulta muuttamaan kilpailun sääntöjä.
Lauantaileikeistä nähtiin katkelma myös Muistikuvaputken Visailuista kertoneessa jaksossa.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!