yle.fi


Shingen - suuri samurai

Julkaistu: 30.11.2007 - Samurai fani

Katselin joskus 80-luvulla Japanilaista tv-sarjaa, joka käsitteli Samuraita.
Onkohan kyseisestä aiheesta Suomen televisiosta jossain siinä 80-luvulla tullut sarja ja minkähän niminen se sitten olikaan?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Samurai-fani, muistitpa kiehtovan sarjan!
Shingen - suuri samurai (Takeda Shingen 1988) tuli Kolmoskanavalta kevätkaudella 1989. 50-osainen Shingen kuuluu japanilaisen television taiga-draaman perinteeseen, eli vuoden mittaisiin historiallisiin sarjoihin. Se oli valmistuessaan Japanin yleisradioyhtiö NHK:n kallein tv-sarja, ja se rikkoi kotimaassaan kaikki katsojaennätykset. Kolmoskanava näytti siitä vain 13 jaksoa.
Sarja perustuu Nitta Jiron suosittuun historialliseen romaaniin, joka kertoo oikeasti eläneen samurai Shingen Takedan (1521-1573) kasvusta sotilaasta pelätyksi hallitsijaksi. Shingeniä näyttelee Kiichi Nakai, hänen vaimoaan Misako Konno, jalkavaimoja Ikegami Kimiko ja Mao Daichi. Muissa keskeisissä osissa ovat Toshiyuki Nishida, Ayako Wakao ja Mikijiro Hira.
NHK tekee näitä historiallisia taiga-draamoja vuosittain, ja monet niistä ovat erittäin laadukkaita. Näkisipä niitä vielä joskus meidänkin televisiossamme!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!