yle.fi


Stadilaiset

Julkaistu: 19.01.2009 - Ruotsifani

Hei! Kiitos oikein mielenkiinotisesta palstastasi. Olisin ollut halukas tietämään joskus yhdeksänkymmentäluvun taitteessa esitetystä Stadilaiset-tv-sarjasta, joka kertoi muistaakseni Tukholmalaisten elämästä. Olin sen verran nuori silloin että muistikuvat ovat hatarat, mutta hyvä se oli:) Mikä oli sarjan alkuperäinen nimi jne?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Ruotsifani,
ja anteeksi että jouduit odottamaan niin kauan. En meinannut millään löytää vastausta, mutta sattuman kautta se putkahti eteeni.
Satidaiset oli Ruotsin television suurtuotanto, joka alkoi MTV:llä joulupäivänä 1990. Sarjan ruotsalaisnimi on Storstad, ja se kertoo saman torin varrella asuvista tai työskentelevistä tukholmalaisperheistä.
Stadilaiset-sarjaan pantiin paljon ennakkosuunnittelua ja rahaa, ja siitä leivottiin tietoisesti Öhmanin tavaratalon kaltaista katsojasuosikkia. Verkkainen sarja ei kuitenkaan ottanut ihan yhtä hyvin tuulta purjeisiinsa, eikä Lundströmien, Zimmermannien, Jaegerien, Strandellien ja Benuccien elämä jaksanut kiehtoa katsojia paria tuotantokautta kauempaa. Ihmiset olivat suomalaistenkin makuun vähän liian juppimaisia.
Sarjaa ohjasivat muiden muassa Karin Falk ja Daniel Bergman, pääosissa nähtiin Mats Bergman, Anki Lindén, Lina Englund, Helena Kallenbäck, Stefan Larsson, Pontus Tulonen ja Tuomas Laustiola.
Sarja on julkaistu Ruotsissa dvd:nä ja löytyy nettikaupoista.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!