yle.fi


Suomalainen Lemmenlaiva ja Hämähäkki

Julkaistu: 26.11.2007 - Siru

Muistatko Suomalaista lemmenlaivaa? Näyttelijöistä en muista kuin Heralan ja Pääkkösen.. Olisiko tullut joskus 80- luvun lopulla?
Sitten oli joku suomalainen jännityssarja, olisikohan esitetty 80-luvun alussa.
Pääosassa oli muistaakseni Leena Uotila, muita en muista. Olisiko nimi ollut Hämähäkki tai jotain sinne päin, voi olla, että muistan ihan väärin...

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Siru!
MTV esitti Suomalaista lemmenlaivaa syksyllä 1987 ja mitenkä sen olisi voinut unohtaa! Yhdeksänosaisen sarjan ruotsinlaivameiniki oli toki vähemmän hohdokasta kuin amerikkalaisesikuvassa, mutta ihmissuhteet ainakin kuvattiin hiukan realistisemmin. Kapteenina hääri Helge Herala, koulutusemäntänä Maija-Leena Soinne. Muissa rooleissa olivat Anita Sohlberg, Pentti Helin ja mainitsemasi Antti Pääkkönen. Ensimmäistä lemmenparia esittivät Katariina Honkanen ja Martti Nieminen, kakkosjaksossa nähtiin Helena Haavisto ja Tapio Hämäläinen.

Kuusiosainen jännityssarja Hämähäkki tuli MTV:ltä keväällä 1982. Sen käsikirjoitti Liisa Nevalainen ja ohjasi Pertti Melasniemi. Päärooleissa nähtiin mm. Pertti Weckström, Kristiina Halkola, Leena Uotila, Anne Nielsen ja nuori Aake Kalliala. Pikkukaupungin teatteriin sijoittuva sarja on jäänyt minunkin mieleeni kihelmöivän jännänä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!