yle.fi


Sydän kierroksella

Julkaistu: 08.01.2008 - Cat

Hei! Joulun aikaan 2006 tuli interaktiivinen sarja Sydän kierroksella, pääosissa Kristiina Elstelä ja Lorenz Backman. Katsojat saivat lähettää ehdotuksia miten tarina päättyy. Miten tälläisen ohjelman tekemistä tultiin kokeilleeksi? Se oli tosi mielenkiintoinen kokeilu ja näyttelijät loistavat. Onko mahdollista uusia tai saada dvd:nä tätä? Haluaisin nähdä sen uudelleen.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Cat,
Sydän kierroksella olikin kiinnostava interaktiivinen kokeilu! YLE TV1 toteutti sen yhteistyössä Taideteollisen korkeakoulun, Mediakeskus Lumen ja Cruicible Studion kanssa. Sarja oli osa EU:n tukemaa New Media - New Millennium -tutkimushanketta ja konsepti herätti mielenkiintoa myös ulkomailla.
Se perustui käsikirjoittaja Leena Saarisen ja ohjaaja Mika Lumi Tuomolan alkuperäisideaan, jossa oli tarkoitus kokeilla vuorovaikutteisen television mahdollisuuksia. Katsoja pystyi vaikuttamaan kabareelaulaja Juulian ja poptähti Roopen rakkauselämään lähettämällä tekstiviestejä. Tekstiviestien avainsanojen avulla valittiin tarinan ajatusäänistä ja vaihtoehtoisista kuljetuksista se, mihin suuntaan katsojat toivoivat suhteen kehittyvän.
Yleisradiolla ja Taideteollisella korkeakoululla on useinkin yhteistyöhankkeita, joista monia nähdään Uusi Kino -otsikon alla. Vuorovaikutteinen televisio on jatkuvan tutkinnan ja mielenkiinnon kohteena, mutta sen painopiste taitaa pikkuhiljaa siirtyä netin puolelle.
En osaa sanoa, kuinka hyvin Sydän kierroksella toimisi dvd-muodossa, koska silloinhan se ei enää olisi vuorovaikutteinen, vaan pelkkä tallenne. Ohjelman oikeudet omistaa Taideteollinen korkeakoulu, jossa tuotannosta vastasi Juha Tenhunen. Ehkä voit kääntyä tallenteen toivossa heidän puoleensa!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!