yle.fi


Sydänviiniä: Eija Ahvo ja Susanna Haavisto

Julkaistu: 03.07.2008 - Paulino

Tervehdys!
Pengoin tässä vanhoja vhs-kasettejani ja ilokseni löysin 90-luvun lopulla äänittämäni Sydänviiniä -taltioinnin. Upeat Eija Ahvo ja Susanna Haavisto lauloivat Tampereen sydämessä suurella tunteella ja sydämellä.
Oliko näitä jaksoa kolme? Onkohan mitään tunnetta, että esitykset voitaisiin uusia? Onko tietoa dvd-taltioinnista?
Kiitos ja kesäkirmaa!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Paulino.
Minäkin tunnustaudun suureksi Eija Ahvon ja Susanna Haaviston ihailijaksi - siinä on sitten taitava ja lämminhenkinen parivaljakko!
Ahvo ja Haavisto tekivät Tampereen tullikamarilla ja Cafe Fallsissa vuonna 1997 kolmiosaisen musiikkiteatterisarjan, joka taltioitiin YLE TV2:lle. Sarjan osat ovat Kraanat auki, Sydänviiniä ja Silta. Sinulla sattuu olemaan tallella juuri minun suosikkijaksoni, jossa kuullaan Susanna Haaviston esikoislevyltään hienot laulut Irmeli ulkoilee ja On kyyhkynen erehtynyt. Lisäksi naiset esittävät iki-ihanan Lasisen vuoren!
Kaikissa kolmessa jaksossa riittää toki hienoa musiikkia ja nokkelaa estraditaidetta sen verran, että koko sarjan uusintaa kannattaa toivoa TV2:lta. Dvd-julkaisun varaan en toivoani panisi, sillä vanhojen live-musiikkitaltiointien tallennussopimukset ovat melko työläitä ja kalliita.
Joten säästä ihmeessä vanha vhs-nauhuri ja harvinaiset nauhat. Ne kannattaa panna komeroon talvikatselua varten, mutta nyt helteen alkaessa suunnata ulos kesäkirmailemaan!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!