yle.fi


Taikapallo 1974

Julkaistu: 02.12.2007 - Paluu menneeseen

Tietääkseni lastenohjelma Taikapallo esitettiin 1974.
Osaatko kuvata tarkemmin mitä ohjelma sisälsi, googlettamalla ei tunnu löytyvän oikein mitään tietoa. Minulla on mielikuva, että tämä olisi ollut ohjelma josta lapsena pidin, mutta en saa mitään mielikuvaa.
Pystyykö ohjelmaa toivomaan uudelleen?

Rouva Ruutu vastaa:

Heipähei!
Animaatiosarja Taikapallo tosiaan tuli meillä vuonna 1974, vaikka sarja onkin jo vuodelta 1971-72. Sarjaa tehtiin 26 10-minuuttista jaksoa.
Pikku Sami vierailee joka jaksossa tätinsä kaupassa ja tutkii kummallisia tavaroita. Hänen taikapallonsa aktivoituu ja alkaa sykkiä sateenkaaren väreissä - ja yhtäkkiä Sami onkin esineen maailmassa keskellä villiä seikkailua! Seikkailujen maailmassa hän tapaa luolamiehiä, prinssejä ja prinsessoja, lohikäärmeitä, kuusisiipisiä leijonia ja paljon muuta. Joka seikkailun päätteeksi pallo tuo Samin takaisin kauppaan, ja täti kysyy: "Missäs sinä olet ollut?" Ja jännittävistä kiipeleistä palannut Sami toteaa: "Enpä paljon missään."
Sarja on hyvin kuuluisa ja löydät runsaasti lisätietoja sen alkuperäisnimellä The Magic Ball tai hakusanoilla Sam ja Magic Ball.
Sarjan muuten kirjoitti näyttelijä Emma Thompsonin isä Eric Thompson.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!