yle.fi


Takana loistava tulevaisuus: Edessä lupaava tulevaisuus

Julkaistu: 22.01.2009 - Tuire Mäkelä ja kahvihuonelaiset

Muisteltiin vanhaa, ehkä 80-90 lukujen taitteessa näytettyä vaikuttavaa tv-elokuvaa, jonka nimeksi muistin: "Takana loistava tulevaisuus" Se kertoi helsinkiläisistä lukiolaisista, kaveruksista, joista toinen päätyi itsemurhaan.
Mistä siitä löytyisi tarkempia tietoja, esim näyttelijöistä? En löydä nimittäin googlettamallakaan mitään. Haluaisin lähinnä tietää, kuka oli pääosassa.

Vastauksesta kiittäen Tuire Mäkelä ja kahvihuonelaiset

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Tuire, ja terveiset kahvihuoneeseen!
Olit huomaamattasi hiukan dramatisoinut tuon viisiosaisen nuortensarjan nimeä - se on oikeasti Edessä lupaava tulevaisuus, ei Takana loistava tulevaisuus. Sarja tuli MTV:ltä alkuvuonna 1992 ja se uusittiin vuonna 1995.
Realistisen sarjan käsikirjoitti Juha Vakkuri ja ohjasi Tapio Suominen. Lakkiaisvuottaan viettäviä kaveruksia, Tomia ja Erikiä, esittävät Ismo Apell ja Jukka-Pekka Mikkonen. Kirjoitusten paineet tuntuvat ja vanhempien vaatimukset ahdistavat. Lapin-matkalla maailma alkaa järkkyä vanhempien aviokriisin, rakkaushuolien ja maailman rauhaa uhkaavan Persianlahden sodan takia. Itsemurha järkyttää koko ystäväpiiriä syvästi.
Ismo Apell oli juuri valmistunut Teatterikorkeakoulusta; koko kansalle hän tuli tunnetuksi vasta pari vuotta myöhemmin sarjasta Puhtata valkeat lakanat. Jukka-Pekka Mikkonen pääsi Teatterikorkeakouluun vasta sarjan jälkeen, nykyisin hän näyttelee Jyväskylässä. Muita osia sarjassa esittävät muun muassa Jyrki Kovaleff, Susanna Mikkonen, Tapani Perttu, Eija Nousiainen ja Svante Martin.
Tuolla sarjan oikealla nimellä löydät kyllä netistä lisätietoja!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!