yle.fi


Tallitähdet-sarjan alkuperäinen versio

Julkaistu: 03.12.2008 - Tallitähtiin hurahtanut

Hei!
Ylellä on nyt pyörinyt Tallitähdet -sarja, joka sarjan kotisivujen mukaan (http://ohjelmat.yle.fi/tallitahdet/ohjelma ) ruotsalainen formaatti, alkuperäiseltä nimeltään Stable Stars. Tiedätkö (tai saatko mistään selville) millä nimellä ko. sarjaa on Ruotsissa esitetty (netistä ei Stable Stars nimellä löytynyt mitään) ja mikä kanava sarjaa on esittänyt?

Sarja oli niin hyvä, että sitä mielellään katsoisi myös toisen maan versiona.

Viime vuonna joulun alla järjestetyssä Tukholman Horse Showssa oli ohjelmanumerona "Stjärnornas hoppning" (sama on vuorossa myös tänä vuonna), mutta ainakin kyseisessä kilpailussa kilpailevat julkkikset eivät olleet ratsastustaidottomia (mukana oli esim. hevostilalla syntynyt Euroviisuvoittaja Richard Herrey, Norjan esteratsastusmaajoukkueen jäsenen Tony Andre Hansenin ruotsalainen vaimo jne). Mitään muuta "julkkiskisaa" en ole Tukholman tai Göteborgin Horse Shown ohjelmistoista löytänyt.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Tallitähtiin hurahtanut.
Tallitähdet on tosiaankin ruotsalainen formaatti, jota kaupataan maailmalle nimellä Stable Stars. Formaatin kehitelleen Silverback-yhtiön nettisivuilla kohdassa "Formats" kerrotaan, että Stable Starsin alkuperäistilaaja on YLE TV2, sen lisäksi formaatin optio on myyty tätä kirjoittaessani kuuteen muuhun maahan.
Sitä en tiedä, onko Ruotsi jossain vaiheessa tekemässä oman Tallitähdet-sarjansa, koska formaatin tilaajamaita ei kerrota. Toistaiseksi formaattia ei kuitenkaan ole toteutettu Ruotsissa.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!