yle.fi


Tammeloiden Leenan ammatti

Julkaistu: 10.04.2008 - Leena-fani

Mikähän oli Leena Tammelan ammatti, vai oliko hän opiskelija? Entä kuka esitti poikaystäväänsä Kakea?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Leena-fani.
Me Tammeloiden Leena oli kuin olikin päätoiminen opiskelija: hän opiskeli valtiotieteitä ja kävi osapäivätöissä. Kake, jonka kanssa Leena muistaakseni meni naimisiinkin, omisti setänsä kanssa autokorjaamon.
Eine Laine, joka vastasi Me Tammeloiden henkilöohjauksesta, kertoo muistelmateoksessa "Pitkä päivä paistetta ja pilviä" vuodelta 1967, että Liisa Nevalaisen ja Hannes Häyrisen poika Jukka Häyrinen valittiin esittämään Kakea. Laineen mukaan Häyrinen vieläpä "sopi erinomaisesti Kakeksi".
Samassa yhteydessä Eine Laine kertoo, että sivuhenkilöiden miehityksessä hyödynnettiin muutenkin sukulaissuhteita: "Liisa (Nevalainen) halusi nimenomaan minun tyttäreni Eilan perheen vakituisen siivoojan Bertan rooliin."
Vesan parasta ystävää Petteriä esitti näyttelijä Leevi Kuuranteen Jukka-poika; Liisa-äidin veljeä, Otto-enoa esitti ohjaaja Matti Kassila, ja tämän vaimoa Kassilan vaimo Aino Matsas.
Tuossa Eine Laineen muistemateoksessa on muuten paljon kiehtovia yksityiskohtia monista tuotannoista, muun muassa Me Tammeloista. Suosittelen lämpimästi!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!