yle.fi


Televisiohistoria

Julkaistu: 07.04.2008 - Ella

Mistä ihmeestä saisin selville, milloin mitäkin sarjoja on esitetty Suomen televisiossa? Sarjojen valmistusvuodet löytyvät internetistä hyvinkin helposti, mutta ei näitä esitystietoja. Tietysti vanhojen lehtien ohjelmatiedot antaisivat vastauksen, mutta eikö tietoja ole kerätty jonnekin jo valmiiksi? Täytyy myöntää, että olen nippelitiedon harrastaja, ja tämä asia on vaivannut minua pitkään. Löysinkö nyt vihdoin oikean paikan vastauksen löytömiselle?!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Ella.
Valitettavasti sellaista lähdeteosta ei ole, joka kertoisi kaikkien sarjojen alkamisajat, vaan minäkin joudun aina uudestaan ja uudestaan palaamaan lehdissä julkaistujen ohjelmatietojen pariin. Jonkun verran apuja toki löytyy MMM-vuosikirjoista ja netistä. Suomessa esitettyjen sarjojen suhteen Toosa-sivusto on aika hyvä, joskin toisinaan tiedot siellä ovat hiukan ylimalkaisia ja puutteellisia.
Selailemalla noita minun palstani vanhoja vastauksia löydät aika monien sarjojen esitysvuosia, mutta kunnon hakuteosta ei tosiaankaan ole. Ehkäpä sinä voisit ruveta kokoamaan sellaista?


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!