yle.fi


Tohtori Kiminkinen

Julkaistu: 03.04.2009 - Tohtoria inhoava

Rva Ruutu
Paljonko on käsikirjoittajan tekoa?
Onko Tohtori Kiminkisen katsojatluvat edelleen 600 000, kuten hän väittää.
Missä kulkee faktan ja fiktion raja? Ei sarja vaikuta ainakaan Saarijärvellä kovin todelliselta. Eihänhän hän ole juuri koskaan paikallakaan, saati sitten ehtisi tehdä kotikäyntejä ja perustaa keskusteluryhmiä.
Sarja antaa täysin väärän kuvan terveyskeskusläkärin työstä.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Tohtoria inhoava.
En oikein tavoittanut kirjeestäsi, että mihin kysymykseen haluaisit minun vastaavan. Jokainen televisiosta tuleva ohjelmahan on käsikirjoitettu, myös niin sanotut tosi-tv-ohjelmat. Ainoastaan leikkaamaton valvontakameran kuva on useimmiten käsikirjoittamatonta.
Terveyskeskuslääkärin ja koko terveyskeskuksen työ on vaativaa ja ankaraa hommaa, eikä sitä sellaisenaan televisiosta katselisi kovinkaan moni. Siksi kaikissa tosi-tv- ja reality-sarjoissa kuvataan paljon materiaalia, ja leikatessa päätetään, mitä näytetään ja mikä jää pois. Sekin on käsikirjoittamista.
Lääkärin työhön kuvausryhmä ei tietysti ole juurikaan voinut puuttua, mutta tietysti erikoisempia toimia näytetään televisiossa enemmän kuin harmaata perustyötä. Sinun täytyy muistaa, että kyseessä ei ole dokumentti terveyskeksuksesta, vaan realitysarja, jonka aiheena on terveys.
Lääkäri Tapani Kiminkisen vetämä sarja tuo faktaa ruutuun viihdyttävällä tavalla ja kertoo terveydestä vankan maalaisjärjen voimin. Pikkukaupungin ihmisten hyvinvointia vaaliva Kiminkinen haluaa julistaa terveen elämän sanomaa ja jakaa elämäntapaneuvontaa koko Suomelle. Terveyskeskuslääkärinä toimiva Kiminkinen on kaukana etäisestä ja steriilistä lääkärityypistä, ja siksi löytyy varmasti paljon sinun kaltaisiasi ihmisiä, joita hänen esiintymistapansa ärsyttää. Varsinkin kun hän on vielä välitön ja rempseä tyyppi.
Mutta on myös niitä katsojia, jotka ovat hurmaantuneita siihen, että lääkäri puhuu kerrankin suoraan eikä kiertele ja kaartele. Monille katsojille Kiminkisen tyyli on jo entuudestaan tuttu Radio Keski-Suomesta. Ohjelman katsojaluvut pyörivät siellä puolen miljoonan molemmin puolin.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!