yle.fi


Tohtori Sykerön tunnusmelodia?

Julkaistu: 12.12.2007 - Joo päivää!

Moro Rouva Ruutu!
Osaatko sanoa kuka/ketkä laulaa sen tohtori sykerön alkutunnuksen? "Voittamaton tohtori Sykerö on...". Äänenähän tuossa ohjelmassa on Heikki Määttä. Se ei taida tuota alkutunnusta kumminkaan laulaa.
Kiitos!

Rouva Ruutu vastaa:

No moro, Joo päivää!
Lastenohjelmien tunnuslaulujen esittäjien etsiminen on välistä hankalaa, niitä kun ei usein ole julkaistu levyllä eikä esitystietojakaan ole liiemmin levitelty. Tämäkin viaton kysymys tuotti suorastaan harmaita hiuksia!
Tohtori Sykerön ensimmäisen suomenkielisen version lauloi mitä todennäköisimmin artisti nimeltä Digo säestäjänään "yhtye". Tyypistä on kovin vähän tietoja. Sävellys on joka tapauksessa Ken Lerayn ja suomenkieliset sanat Kosti Pesosen. Digon versio löytyy muutamilta kotimaisilta lastenlaulukokoelmilta kuten Laserhitit lapsille (1988).
13-osainen hollantilaisanimaatio Tohtori Sykerö (Doctor Snuggles 1979) on esitetty useita kertoja TV1:ssä ja TV2:ssa, ensimmäisen kerran syksyllä 1980. Tämänkin sarjan mainiona kertojana toimi näyttelijä Heikki Määttänen.
"Uskomaton tohtori Sykerö on" -laulua ei kuitenkaan kuultu tv-sarjassa, ainakaan aluksi. Siinä soi alkuperäinen laulu englanniksi. Olisiko suomenkielinen versio ilmestynyt vasta video- ja dvd-versioihin?


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!