yle.fi


Tripodien aika

Julkaistu: 14.05.2008 - Panu

Vieläkö Rouva Ruutu vastailee kysymyksiin?
Muistaakseni joskus 80-luvun puolella TV:ssä esitettiin John Christopherin "Tripodien aika" kirjaan perustuvaa televisiosarjaa, jota seurattiin innolla ja jännityksellä. Sarjan esitys jäi kesken kesätauon ajaksi ja viimeisessä nähdyssä jaksossa luvattiin sarjan jatkuvan syksyllä. Ikuiseksi pettymykseksi sarja ei koskaan enää jatkunut. Mikähän mahtoi olla syynä tähän?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Panu,
vastailenhan minä, aina kun muilta kiireiltäni ennätän!
Tripodien aika (The Tripods, 1984-85) oli BBC:n suursatsaus nuorten scifin alueella. Tyylikäs ja tarkka sovitus 1960-luvun nuorten science fiction -klassikosta sai paljon suosiota ja huomiota.
Kulttisarjan ensimmäinen tuotantokausi koostuu 13 jaksosta, jotka ovat 25-minuuttisia. Toisella tuotantokaudella jaksoja tehtiin vain 12. Suomessa ensimmäinen tuotantokausi alkoi perjantaina 19.9.1986 TV1:llä ja loppui joulun alla. Toinen tuotantokausi alkoi 30.1.1987 ja päättyi Vapun päivänä. Sarjan ilmoitettiin jatkuvan syksyllä.
John Christopherin romaanitrilogian filmatisointi ei kuitenkaan koskaan valmistunut. Koko tuotannon kalleus ja suuruus levisi käsiin, ja kolmas tuotantokausi, joka olisi päättänyt tarinan, jäi BBC:ltä tekemättä.
Niinpä Tripodien ajan viimeisiä jaksoja eivät jääneet kaipaamaan vain suomalaiset, vaan koko maailma. Kolmijalat siis selättivät maan asukit - ainakin sarjan budjetin osalta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!