yle.fi


Tuulentupa eli Tuulensuuntupa

Julkaistu: 20.02.2009 - Yks Anu vaan -67

Äitini kertoi minun saaneen nimeni Tuulen tupa -sarjan roolihahmo Anun mukaan. Hän oli kuulemma topakka tyttö. Oliko sarjassa todellakin tuon niminen roolihahmo ja jos oli, kuka häntä näytteli?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Anu.
Kyselemäsi MTV:n maalaisperhesarjaa esitettiin kahdella nimellä: kesällä 1965 se tuli ulos nimellä Tuulentupa, mutta syntymävuonnasi 1967 sen nimenä oli Tuulensuuntupa. Else Mattilan kirjoittama sarja oli hyvin suosittu, mutta yhtään sarjan jaksoa ei valitettavasti ole tallella.
Perheen tytärtä Anua esitti lapsinäyttelijä Aila Kaihlanen, joka esiintyi lukuisissa tv-näytelmissä ja lastenohjelmissa 1960-luvulla.
Anu oli tosiaan topakka ja päättäväinen tyttö, mutta Aila Kaihlanen muistetaan parhaiten vuoden 1965 Pessi ja Illusia -tv-näytelmän Illusiana. Pessin ja Illusian parissa voit tunnelmoida YLEn Elävässä arkistossa, ja samalla voit tarkistaa, miltä esikuvasi Anun esittäjä näytti 1960-luvulla.
Anun vanhempia muuten esittivät kokeneet veteraaninäyttelijät Holger Salin ja Henny Valjus, ja hänen veljeään Petteriä Olavi Kaihlanen.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!