yle.fi


Tv-ohjelma/-sarja jossa näytteli Anna-Leena Härkönen?

Julkaistu: 18.12.2007 - jenna

Muistan lapsuudesta (90-luvulta) erään tv-ohjelman, jota esitettiin muistaakseni ylen ykkösellä tai kakkosella. Siinä näytteli Anna-Leena Härkönen (en oo varma oliko hän myös käsikirjoittaja (en tarkoita Häräntappoasetta)). Muistan siitä vaan sellaisen kohdan, jossa Anna-Leena katsoo talon yläkerran ikkunasta ja ulkona seisoo 'pelottava' mies. Se taisi olla joku "jännäri". Muistan kun sitä jännityksellä seurasin. Mahtaako sitä löytyä arkistoista ja onko sitä mahdollista nähdä enää?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jenna,
arvelen että muistikuvasi ei liity mihinkään jännäriin vaan Minna Canthin näytelmään Anna-Liisa. TV1:n Televisioteatterin versio vuodelta 1988 on niin intensiivinen ja jännittävä draama, että kyllä se trilleristä käy! Sen ohjasi Tuija-Maija Niskanen, ja nimiosaa esitti Anna-Leena Härkönen.
Asetelma on tämä: Anna-Liisa on menossa naimisiin, mutta juuri silloin menneisyys palaa muistuttamaan kauheasta salaisuudesta. Anna-Liisa on 15-vuotiaana synnyttänyt Mikolle (Pekka Valkeejärvi) aviottoman lapsen ja tappanut sen. Juuri nuo kuvat, joissa Anna-Liisa katselee yöllä ikkunasta pihalla seisoskelevaa Mikkoa, ovat jääneet vahavasti minunkin mieleeni.
Tämä todella hieno tv-näytelmä on uusittu viimeksi vuonna 2006.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!