yle.fi


Tyttökullat

Julkaistu: 27.11.2008 - Karri

Milloin Tyttökullat tuli Suomessa TV:stä ekan kerran? Entä uusintana? Montako jaksoa niitä kaikkiaan on? Tiedätkö aikooko Nelonen vielä esittää niitä.
Käsittääkseni Tyttökultien lopettamisen jälkeen alkoi samoilla näyttelijöillä (ilman Dorothyä) joku toinen sarja (Golden Hotell???). Kerropa siitä jos tiedät jotain ja miksi sitä sarjaa ei ole Suomessa näytetty.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Karri.
Tyttökullat (The Golden Girls, 1985-1992) alkoi YLE TV2:lla 19.10.1986.
Sitä esitettiin vuoteen 1993 saakka, ja sarja uusittiin vuonna 1997. Nelonen on näyttänyt Tyttökultia uusintana vuodesta 2004 alkaen - kanavan tulevista aikeista sinun tulee kysyä Neloselta.
Sarjahan alkaa siitä, kun miestennielijä Blanche Devereaux (Rue McClanahan) etsii alivuokralaisia liian isoon asuntoonsa Miamissa - alivuokralaisisksi seuloutuvat tiukan asiallinen Dorothy Zbornak ( Beatrice Arthur) ja höpsö Rose Nylund (Betty White). Pian asuntoon asettuu myös Dortothyn vanhainkodista karannut äiti Sophia Petrillo (Estelle Getty).
Aikuisten naisten kimppa-asuminen kirvottaa monet naurut, ja monia palkintojakin sarja sai aikanaan: sen tililtä löytyy nelisenkymmentä merkittävää ohjelmapalkintoa useista Emmyistä ja Golden Globeista lähtien.
Sarjan käsikirjoittaja Susan Harris oli tullut katsojille tutuksi Kuplan (Soap) tekijänä ennen tätä menestysteosta. Tyttökultien jälkeen hän tosiaankin kirjoitti lyhyen sarjan, jossa kerrotaan mitä naiset tekevät sen jälkeen, kun Dorothy menee naimisiin Tyttökultien lopussa.
Uuden sarjan nimi oli Golden Palace, ja sitä tehtiin vain syys- ja kevätkausi vuodenvaihteessa 1992-93. Sarja ei osoittautunut edeltäjänsä kaltaiseksi vetonaulaksi ja se lopetettiin 24 jakson jälkeen. Blanche, Rose ja Sophia perustavat sarjassa Golden Palace -nimisen hotellin, jonka hoitaminen ei tietenkään suju ongelmitta. Dorothykin vierailee sillon tällöin, Sophia karkailee hoivakotiin, ja muutenkin meno on entisenlaista. Sarja ei menestynyt niin hyvin, että se olisi hankittu Suomeen.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!