yle.fi


Ulkomainen sarja ja ruotsinkieliset kuuluttajat

Julkaistu: 14.02.2008 - Tyttö-77

Hei Rouva Ruutu! Mikäköhän ulkomainen sarja voisi olla kyseessä: muistaakseni vanha mies muistelee nuoruuttaan ja ehkä jotain sota-vuosiakin. Sarja saattoi olla nimeltään "Elämäni vuodet" tai jotain sinnepäin.
Ja vielä kuuluttajista, ylen ruotsinkielisiä ohjelmia kuuluttivat 80-luvun puolivälissä tumma silmälasipäinen mies ja nainen, ketkä he olivat ja mitä he nykyään tekevät? Kiitos.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Tyttö-77.
Pistitpä pahan, kun unohdit kertoa edes millä vuosikymmenellä tuollainen sarja olisi televisiosta tullut. Sarjoja, joissa ihmiset muistelevat menneitä on lukemattomia, mutta yhtään tuon tyyppistä sarjaa, jonka nimi olisi "Elämäni vuodet" ei ole minun tietääkseni tullut. Mutta jos osaat kertoa edes viiden vuoden tarkkuudella, koska sarja on tullut, voin jatkaa jäljittämistä. Mitä kieltä siinä puhuttiin? Tuliko se päivällä vai illalla? Mistä ajasta sarja kertoi?

Muistiisi on jäänyt myös hauskasti ruotsinkielisiä kuuluttajia. Tarkoittamasi FST:n mieskuuluttaja on varmaankin Thorbjörn Siren; ainakin hän oli tumma ja silmälasipäinen jo 1980-luvullakin. Naiskuuluttajia FST:llä on ollut 1980-luvulla tietysti useita. Nina Malmberg ja Nina Englund olivat tummia naisia silmälaisen kera, Kristina Klockars ja Anna Savonius vaaleampia ja ilman laseja. Anna Savonius on yhä FST:llä töissä, muiden nykykuulumisia voit haeskella vaikkapa internetin kautta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!