yle.fi


Uutishuoneen faktat

Julkaistu: 19.03.2009 - Tietoa haluavat

Kuinka totuudenmukaisia ovat sarjan Uutishuoneen roolit ja henkilöt. 1970 luvulta on paljon muistoja, voiko näitä yhdistää totuudenmukaisesti tuohon sarjaan. Esim. Hujanen, oliko häneen persoonansa faktaa Ylessä.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Tietoa haluavat.
Ihmisluonteeseen kuuluu se, että pienessä skandaalinnälässä koetetaan aina löytää fiktiivisille hahamoille oikeat esikuvat. Todellisuudessa kirjailijat ja käsikirjoittajat ovat kuitenkin niin nokkelia, että he pystyvät keksimään henkilöitä ihan omasta päästään.
Uutishuoneessa käsitellyt uutistapahtumat ovat oikeita, mutta itse ohjelma on draamasarja, ei dokumentti uutistyöskentelystä. Voit verrata sitä vaikkapa sellaisiin äskettäin nähtyihin ulkomaisiin sarjoihin kuin Mad Men, Life on Mars, Ashes to ashes: kaikki ne kertovat lähimenneisyydestä, mutta päähenkilöt ovat fiktiivisiä.
Uutishuoneen herkullisista tilanteista pääsee parhaiten nauttimaan, kun hyväksyy sen, ettei hahmoilla ole mitään esikuvia todellisuudessa.
Siinähän on nokkelalle draamasarjalle tyypillisen kärjistetty henkilövalikoima: häikäilemätön naistoimittaja, josta tulee uutistenlukija; juoppo ja julkisuushakuinen uutistenlukija, joka ei tee lainkaan toimittajan töitä; uutispäällikkö, jolla on suhde säämiehen kanssa; isänsä poliittisesta painostuksesta viran saanut amatööri, sekä kanan aivoilla varustettu kuvaussihteeri.
Vaikuttaako henkilövalikoima sinusta oikeasti todelliselta työpaikalta?


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!