yle.fi


Vihan päivät - Din vredens dag

Julkaistu: 17.12.2007 - tätä olisin äänestänyt

Aikoinaan tuli ilmeisesti Fst:n sarja, jonka nimi oli muistaakseni Vihasi vuodet. Sarjan ohjasi Åke Lindman. Sarja kertoi Helsingistä kun se vielä oli lähinnä hökkelikylä, jonne porvareita ym. pakotettiin muuttamaan. Onkohan sitä videolla tai dvd:llä? Tämän sarjan haluaisin ehdottomasti nähdä uudelleen, mutta ainakaan Toivotuimpien kautta ei onnistu, koska koko sarjaa ei siellä ollut.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei.
Teeman Toivotuimmat-äänestykseen ei tosiaankaan voinut ottaa kaikkia hienoja tv-sarjoja, mitä Suomessa on tehty. Sinun toivesarjasi oikea nimi on Vihan päivät (Din vredens dag). Se on esitetty vuonna 1991 - eikä sitä ole kertaakaan uusittu, joten ehdottomasti kannatta esittää uusintatoive FST5-kanavalle!
Barbara Winckelmannin historialliseen romaaniin perustuva kuusiosainen sarja kertoo elämästä Helsingissä vuosina 1739 -1742. Siinä kuvataan niin köyhien kurjuutta kuin vallanpitäjien juhlintaakin. Sarjan ohjasi Åke Lindman ja rooleissa nähtiin mm. Ulrika Hansson, Johan Portin, Leif Wager, Algot Böstman ja Rebecca Troupp. Sarjaa ei valitettavasti ole julkaistu myyntiversiona.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!