yle.fi


Vihervaaran Anna

Julkaistu: 24.03.2009 - Punapää

Hei!
Miten Anna ystävämme on kuvattu? Tarkoitan sitä, että kun sarja alkois, Annaa näytellyt Megan oli aika nuori ja nyt noissa jaksoissa mitä tällähetkellä tulee, Anna on jo nainen. Eli kuinka monen vuoden ajan Anna sarjaa onkaan kuvattu? Kerro muutenkin mitä "Anna" tekee nykyään, paitsi on 2 lapsen äiti. Kiitos! :D

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Punapää.
Kanadalaisen Lucy Maud Montgomeryn Anna-sarja on jo vuosikymmenten ajan ollut maailman rakastetuimpia ja luetuimpia tyttökirjoja. YLE TV1 on esittänyt tarinaa tänä keväänä aamusarjana - ja mukana on myös meillä ennen näkemättömiä osia.
Useita arvostettuja palkintoja saaneen kanadalaissarjan pääosissa näyttelevät Megan Follows (Anna), Emmy-palkittu Colleen Dewhurst (Marilla), Richard Farnsworth (Matthew) ja Jonathan Crombie (Gilbert).

Anna ystävämme (Anna of Green Gables) on valmistunut alunperin vuonna 1985, kun Annan esittäjä Megan Follows oli 17-vuotias. Ensimmäinen jatko-sarja tehtiin jo parin vuoden kuluttua, jolloin Megan Follows oli 19-vuotias. Vuonna 2000 kuvattiin jatkosarja, jossa Anna matkustaa New Yorkiin ja Ranskaan, ja eletään ensimmäisen maailmansodan aikaa. Sarjan alkuperäisnimi on Anna of Green Gables - A Continuing Story, ja siinä Annaa esittävä Megan Follows on jo 32-vuotias.

Kokonaan uusia osia Annan tarinasta esitetään TV1:ssä juuri nyt, 23.-25.3.2009. Jaksoissa nähdään, mitä keski-ikäiselle Annalle kuuluu. Eletään vuotta 1945 ja Anna palaa Prinssi Edwardin saarelle kirjoittamaan näytelmää. Annan menneisyydestä paljastuu myös salaisuuksia.
Nyt nähtävät jaksot on tehty vuonna 2008, ja niissä Annaa ei näyttele enää Megan Follows. Nuorta Annaa esittää Hannah Endicott-Douglas ja aikuista Annaa näyttelee Barbara Hershey. Uusien jaksojen alkuperäisnimi on Anna of Green Gables: A New Beginning.

Annaa aikaisemmin esittänyt Megan Follows on menestyvä kanadalainen 41-vuotias näyttelijätär, joka esiintyy televisiossa, elokuvissa ja näyttämöllä, sekä hoitaa perhettään. Hänen elämäkertatietojaan voit lukea vaikkapa täältä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!