yle.fi


Vihreää mönjää lastenohjelmassa?

Julkaistu: 20.12.2007 - Outi

Kaikkitietävä ja korvaamaton Rouva Ruutu!
Olenkohan mahtanut nähdä unta tai kuvitella, mutta muistelisin, että joskus 80-90-lukujen vaihteen tienoilla olisi tullut sketsisarjan tyylinen nuortensarja, mahdollisesti englantilainen, jossa suuressa osassa oli jonkinlainen hieman hernekeittoa muistuttava vihreä mönjä, jota onneton uhri sai päähänsä sanottuaan väärän sanan tms? Muuta sarjasta en oikeastaan muista, hämärä muistikuva on, että poika olisi teeskennellyt kuumetta laittamalla mittarin kuuman veden alle, mutta se saattaa olla jostakin muusta sarjasta. Kukaan tuttavistani ei tätä sarjaa muista. Sarja on saattanut tulla perjantaina alkuillasta. Osaatko auttaa?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Outi,
kyseessä on suoranainen kulttisarja, kanadalainen You Can't Do That on Television eli YCDTOT. Iloisen anarkistisessa hengessä tehty ohjelma koostui lasten ja nuorten esittämistä sketseistä. Yksi kertautuva temppu oli vihreä mönjä, jota kaadettiin katosta esiintyjän päälle aina kun tämä erehtyi sanomaan "I don't know".
Sarjaa tehtiin Kanadassa vuodesta 1979, ja se saavutti laajaa suosiota USA:ssa 1980-luvulla. En nyt saa päähäni, millä kanavalla ja millä nimellä se Suomessa tuli, mutta palaan asiaan jos muisti paranee.
Youtubesta löytyy paljon pätkiä sarjasta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!