yle.fi


Voi Änkeröinen: Pelle Hermanni

Julkaistu: 10.09.2008 - Äitiliini

Heippa! Aiemmin koitin lähettää jo ihmetystäni.. Liekö perille tullutkaan joten otan uusiksi: Pelle Hermannin vaunuista ihmetystä, montako niitä on ollut, kuvauksissa ja kiertueella. Niissä kun pieniä eroja eri jaksoissa.. Missä vaunut tällä hetkellä ovat? Tuleeko Pelle Hermannista vielä uusia jaksoja? ..vanhojakin olisi kiva katsella lasten kanssa Pikku Kakkosesta joskus vielä.. Kiitos!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Äitiliini.
Aikaisempikin viestisi tuli kyllä perille - kysymyksiä on vaan kertynyt melkoinen pino, joten ihan kaikkeen en ehdi kovin nopeasti vastata.
Uusia jaksoja Pelle Hermannista ei ole tekeillä, sillä Pelle Hermannin näyttelijä Veijo Pasanen kuoli vuonna 1988, ja Pelle Hermanni haudattiin hänen mukanaan. Vuonna 1992 Hermannin manttelinperijäksi koetettiin lanseerata oppisopimuspelle Niko, jota esitti Tommi Auvinen, mutta Nikon ura jäi kymmeneen jaksoon.
Raili Veivo, joka esitti Pelle Hermannin Äitiliiniä, kuoli vuonna 1993.
Pelle Hermannin sirkusvaunun kohtalosta kyselin lavastaja Marjaana Pirskaselta, jonka lavasteissa Hermanni vietti koko uransa.
"Sirkuspelle Hermannia nauhoitettiin monta vuotta, useaan otteeseen, lavastus ja vaunu pysyivät kuitenkin suurinpiirtein samana, erot johtuvat varmaankin siitä että sitä maalattiin ja taidettiin rakentaakin uusiksi", Marjaana muistelee.
"Vaunu ei koskaan kulkenut ulkona, siinä oli irrallinen takaseinä. Muutaman kerran Hermannia kuvattiin vaunun sisällä "kotioloissa" jolloin takaseinä irroitettiin. Kerran Hermannia kuvattiin Helsingissä Messukeskuksessa, silloin vaunu kuljetettiin kuorma-auton lavalla paikalle samoin kuin taikuri Maxin pakettiauto, joka oli vanha mustamaija."
Sarjan lavastajan mukaan kyseessä on siis yksi ja sama vaunu, jota "tuunailtiin" vuosien saatossa uuteen uskoon. "Hermannin vaunua ei varmaankaan ole enää tallella, en ole nähnyt sitä aikoihin varastossa", Marjaana kertoo työpaikaltaan TV2:n lavastamosta.
Pelle Hermannin uusintoja on näytetty viimeksi kolmisen vuotta sitten. Vanhojen jaksojen katseleminenhan on nykyään helppoa, kun seikkailuista koottu dvd on saatavilla YLE Shopista.
Joitakin pätkiä löytyy myös YLEN Elävästä arkistosta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!