yle.fi


Wiisikko

Julkaistu: 04.02.2008 - nullin nallin

Seurasimme silmä kovana 90-luvun alussa kaverini kanssa kotimaista sketsisarjaa nimeltä Wiisikko. Siinä esiintyivät mm. Outi Alanen, Santeri Kinnunen, Samuli Edellman, Eero Aho, Konsta Mäkelä ja Jan Nyqvist.
Kanavaa, jolta kyseinen ohjelma esitettiin, en muista.
Olen aikaajoin yrittänyt löytää ohjelmasta EDES mainintaa jossain , mutta huonolla menestyksellä ja uusintanakaan sitä ei liene näytetty.
Haluaisinkin tietää saisiko sarjaa nähtäväksi jollain konstilla ( edes pätkiä) vai onko koko sarja ollut unta?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Nullin nallin.
Unta et ole tässä asiassa nähnyt! Wiisikko oli MTV:n viihdeohjelma, joka alkoi 6.9.1990 ja tuli koko syksyn. Sarjan tuotti MTV:lle Mirandos Oy, sen ohjaaja ja tuottaja oli Heikki Harma. Käsikirjoittajina mainittiin nimimerkit Renne Pietikka ja Harpo Hermit, joiden taakse minä arvelen kätkeytyneen Heikki Harman ja Pertsa Reposen. Näyttelijät muistitkin kaikki ihan oikein.
Slapstick-huumoria sisältänyt posketon halpissarja sijoittui Harman ennakkopuffin mukaan "Myrtsilä-nimiseen yhdyskuntaan, jossa myrtsit kokoontuvat joka toinen viikko riiheen puimaan nyrkkiä". Monelle on saattanut jäädä mieleen Wiisikon "kaljapullojoulukalenteri", jossa kaljapulloja on kätketty eri puolille huonetta numerolappujen taakse.
Uusintaa voi toivoa MTV3:lta tai Subtv:ltä heidän nettisivujensa kautta! Jos kirjoitat nettiin hakusanaksi Wiisikko, löydät sarjasta myös videokatkelmia.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!