yle.fi


YLE 1:n sarja Bugs, Pelastajat ja Kasvoton mies

Julkaistu: 31.10.2008 - jännityssarjojen ystävä

Muistatko, onko sinulla tiedossa mikä oli ulkolainen sarja, joka tuli n. vuonna 1996 kesällä tv 1:ltä. Sarjassa oli kolme poliisia/etsivää, joista kaksi miestä ja yksi muistaakseni tummaihoinen nainen. He ratkaisivat muutaman jakson aikana rikoksia joko englantilaisessa tai amerikkalaisessa sarjassa..

Mikä oli elokuva, jossa huumepoliisissa työt miehensä huumepoliisityökuoleman vuoksi lopettanut nainen joutuu poliisin tehtävässään panttivankitilanteeseen päiväkodissa. Siellä hän pelastaa lapset uhkaajalta. Oliko kyseessä pelastajat tms niminen elokuva?

Mistähän saisi elokuvan mikä kertoo jakomäen pankkiryöstöstä ja panttivankidraamasta, joka päättyi mikkelin torilla v. 86. Elokuva oli puhuttu ruotsiksi ja muistaakseni päänäyttelijänä ryöstäjää näytteli Tom Pöysti

Löytyykö näitä tietoja, kiitellen..

Rouva Ruutu vastaa:

Hei jännityssarjojen ystävä.
Noita jännityssarjojahan on vuosien saatossa tullut melkoinen määrä. Kesällä 1996 TV1 esitti myöhään lauantaisin sarjaa nimeltä Bugs. Se kertoi kolmesta huippuelektroniikan parissa viihtyvästä etsivästä, jotka ratkoivat rötöksiä ja pelastivat maailmaa mm. satelliittihäirintälaitteiden, tietokoneitten, helikoptereitten ja salakuuntelulaitteiden avulla. Kopterilentäjänä oli Graig McLachlan, atk-tietäjänä tummaihoinen Jaye Griffiths ja muskelivoimasta vastasi Jesse Bridshall. Sarjaa tehtiin Britanniassa neljä tuotantokautta, mutta meillä esitettiin vain ensimmäisen kauden 10 jaksoa.

Pelastajat (Police Rescue - The Movie, 1994) on australialainen tv-sarjaan pohjautuva tv-elokuva. Se tuli televisiosta vuonna 1996. Pelastusryhmään siirtyvä naispoliisi joutuu kovan paikan eteen, sillä häntä epäillään korruptiosta, eikä ryhmän luottamus ole parhaasta päästä. Tuossa hurjassa panttivankitilanteessa hän pääsee näyttämään luotettavuutensa. Poliisia esittää Zoe Carides.

Tosielämän traagiseen panttivankidraamaan pohjautuva elokuva on Lauri Törhösen ohjaama Kasvoton mies (1995). Elokuva on kotimainen, mutta ruotsinkielinen, alkuperäisnimeltään Mannen utan ansikte. Pääosassa ryöstäjänä on todellakin Tom Pöysti. Pankkivankeja esittävät Jonna Järnefelt, Dominic Landon ja Stina Rautelin, joka muuten esitti komisario Beckin työparia Lenaa viime kesänä nähdyissä Beck-elokuvissa.
Elokuvan osatuottajana on ollut FST, joten sen uusintaa kannattaa toivoa FST5-kanavan nettisivuilta. Se on tullut televisiosta viimeksi vuonna 1996, eikä sitä ole julkaistu dvd:nä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!