yle.fi


Yy-kaa-koo, nuorten aamuohjelma

Julkaistu: 05.03.2012 - Tiivitaavi

Joskus 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa näkyi sunnuntaiaamuisin nuortenohjelma, jota juonsi ainakin Kosti Kotiranta. Juontajat hyppeli siinä pyjamat päällä. Mikä oli tämä ohjelma? Mitä muita lasten- ja nuortenohjelmia esitettiin niihin aikoihin viikonloppuaamuisin?

Rouva Ruutu vastaa:

Terve, Tiivitaavi!
Kosti Kotiranta, Sami Aaltonen ja Jutta Laven juontelivat unihaalareissaan ohjelmaa Yy-kaa-koo vuosina 1988-90. Ohjelman sisällä nähtiin myös nuorten visailu Sanaleikki, jota Kosti oli alkanut juontaa jo vuonna 1984. Vuonna 1990 Yy-kaa-koo loppui ja sen tilalle tuli makasiiniohjelma Kako Oy. Sen Kakoluolassa häärivät Sirppa Sivori-Asp, Walpuri Valtonen, Sanna Peurakoski ja uutispoika Janne Pöysti. Kakoa tehtiin syksyllä 1990 ja kuusi jaksoa vielä syksyllä 1991. Kosti Kotiranta siirtyi keskiviikkoihin vetämään seikkailupeliä Ioxio.
Noihin aikoihin TV1:n viikonloppuaamut alkoivat mm. opetusohjelmilla, lastennäytelmillä ja Kukkokiekuulla. Toisinaan katseltiin myös Lasten laululipasta tai Satukirjaston aarteita. Iltapäivästä ja alkuillasta tuli sitten nuorille tavaraa muiltakin kanavilta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!