Kuopsuttelevat biojätemyllyt

Kanoille voi syöttää melkein ihan mitä vaan. Perusrehun lisäksi olen tarjoillut esimerkiksi hauen siistimisestä jääneet kypsennetyt osat parsapedillä.

Haukea ja parsaa. Kuva: Laitakaupungin kanat.

Maidolla kostutettua kuivahtanutta paahtoleipää raejuustolla ja munankuorimurskalla.
 Paahtoleipää raejuustolla ja munamurskeella. Kuva: Laitakaupungin kanat.

Etualalla näkyvät lihan ylimääräiset osat menivät kanoille, takana olevat muihin suihin.

Lihaa ihmisille ja kanoille. Kuva: Laitakaupungin kanat.

Raaka jauheliha on kanojen herkkua ja kelvot kasvisten osat ennemmin samaan annokseen kuin kompostiin.

Lihaa ja kasviksia kanoille. Kuva: Laitakaupungin kanat.

Jauhelihan lisäksi uusi peruna on myös hitti, tässä munankuorimurskekuorrutteella.

Perunaa ja munankuorta. Kuva: Laitakaupungin kanat.

Pöölle näytti kelpaavan myös kannossa kasvava sieni.

Kana syö sieniä. Kuva: Laitakaupungin kanat.

Ja tarjoiltu hukkaruoka muuttui taas muniksi ja munat nokkosletuiksi!

Nokkoslettuja lautasella. Kuva: Laitakaupungin kanat.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

laitakaupungin kanat

Laitakaupungin kanat.

Helena on rekisteröitynyt siipikarjan pitäjä Itä-Helsingistä. Miten ja miksi kaupunkilainen perhe ryhtyi kanalanpitoon? Mitä munista tehdään ja miten kanojen pitäminen tuo tullessaan tiiviisti asutussa taajamassa? Kanalan ensimmäiset kesäasukkaat ovat neljä maatiaiskanaa.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä