Purtavaa Pohjolasta: Raparperipaistos mantelin ja valkosuklaan kera

Purtavaa Pohjolasta: Raparperipaistos mantelin ja valkosuklaan kera. Kuva: Ruoka

Hapokkaan raparperin seuraksi sopii jokin hiukan rasvainen ja hyvin makea. Tässä ohjeessa se on paahdettu valkosuklaa. Paistoksen voi hyvin tehdä annosvuokiin.

Raparperipaistos mantelin ja valkosuklaan kera (8 hengelle)

12 raparperin vartta
250 g valkosuklaata
150 g pehmeää voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl mantelirouhetta
8 sitruunatimjamin oksaa

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Kuori raparperin varret ja paloittele ne. Ripottele paloille 2 rkl sokeria ja anna mehustua hetki.

Pane valkosuklaa uuninkestävään vuokaan ja paahda sitä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se alkaa saada väriä. Ota suklaa uunista ja sekoita sitä lusikalla niin, että rakenteesta tulee murutaikinaa muistuttava.

Kohota uuninlämpö 225 asteeseen. Sekoita pehmeä voi, sokeri, kaurahiutaleet ja mantelirouhe murutaikinaksi. Jaa raparperit vuokiin, murustele päälle taikina ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Koristele paistokset valkosuklaalla ja sitruunatimjamilla ja tarjoa lämpiminä viileän vaniljakastikkeen kera.Purtavaa Pohjolasta: Raparperipaistos mantelin ja valkosuklaan kera. Kuva: Ruokaa Pohjolasta, Linus Lindholm

Luqaz Ottossonin resepti Kenneth Narsin toimittamasta kirjasta Purtavaa Pohjolasta - Mat så in i Norden, joka on tehty samannimisen tv-sarjan pohjalta.

Tv-sarja esitetään uusintana Yle Femmalla kesällä 2013.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä