Voita ja Sokeria: munakoisorulla

Voita & Sokeria: Munakoisorulla. Kuva: Yle

Santeri pyörittelee munakoisosta, mozzarellasta ja basilikasta rullia, jotka asetellaan maistuvalle tomaattikastikepedille. Santeri vinkkaa lisäämään tomaattikastikkeeseen ripauksen sokeria, joka tuo tomaatin luontaista makeutta paremmin esille.

Tämä ruokalaji ei ehkä hivele silmää - mutta makuhermoja aivan varmasti.


Täytetyt munakoisorullat tomaattikastikkeessa
(neljälle)

1 iso tai 2 pientä munakoisoa
2 palloa bufala-mozzarellaa
1 ruukku basilikaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 varsisellerin oksa
1 dl punaviiniä
400 g luomutomaattimurskaa
½ tl täysruokosokeria
½ punainen chili
2 kourallista tuoreita yrttejä (timjami, basilika...)
suolaa ja pippuria
2 luomumunaa
1 reilu kourallinen parmesania

Tee ensin tomaattikastike. Kaada reilu loraus oliiviöljyä isoon kattilaan ja kuullota hienonnettuja sipuleita, chiliä, varsiselleriä ja porkkanaa kymmenisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, sokeri ja punaviini. Anna kastikkeen muhia vähintään puolisen tuntia ja lisää lopuksi tuoreet yrtit sekä suolaa ja pippuria. Voit halutessasi ajaa kastikkeen hienoksi monitoimikoneessa tai blenderissä.

Viipaloi munakoisot pitkittäin suhteellisen ohuiksi viipaleiksi. Sivele sudilla viipaleiden päälle oliiviöljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Nosta munakoisoviipaleet kuumaan uuniin ja paista niitä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pehmentyneet. Aseta hieman viilentyneiden munakoisoviipaleiden päälle pala mozzarellaa ja basilikan lehti. Pyörittele rulliksi ja asettele uuninkestävään astiaan tomaattikastikkeen päälle.

Vatkaa kulhossa luomumunat sekä parmesan-raaste. Kaada munakoisorullien päälle ja paista 230-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuorrutus on kauniin ruskea. Tarjoile ruoan kanssa esimerkiksi piemontelaista Barberaa, jolle tyypillinen hapokkuus on omiaan myötäilemään tomattikastikkeen hapokkuutta. Parhaat Barberat tulevat Astista ja Albasta.

Ohje: Santeri Hämäläinen

 

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä