Taivaallinen jäätelöannos

Taivaallinen jäätelöannos. Kuva: Strömsö

Paulin ohjeita voi soveltaa niin, ettei jäätelökonetta välttämättä tarvita. Pakasta jäätelöseosta ilman kantta pakasterasiassa pari kolme tuntia tai kunnes se alkaa kovettua reunoista ja sekoita massaa puolen tunnin välein.

Vaniljajäätelö

0,5 litraa täysmaitoa
0,5 l kermaa
300 g sokeria
10 munankeltuaista
2 vaniljatankoa
1 liivatelehti

Sekoita maito ja kerma kattilassa. Kaavi vaniljatangoista siemenet ja sekoita maidon ja kerman joukkoon. Kiehauta seos.

Vispaa munankeltuaiset ja sokeri toisessa kattilassa.Lisää lämmin vaniljamaito sekoittaen ja kiehauta seos 84-asteiseksi. Siivilöi ja lisää kasteltu liivatelehti. Anna seoksen jäähtyä.

Kaada jäätelökoneeseen koneen ohjeiden mukaan. Reseptin pitäisi riittää noin kahteen erään jäätelöä pienellä jäätelökoneella tehtynä. Anna olla pakastimessa muutama tunti.

Valmista mansikkasorbettia. Kuva: Strömsö

Mansikkasorbetti

1 kilo pakastemansikoita
4 dl sokeria
3 dl vettä
80 g mansikkamakusiirappia tai mansikkatiivistettä
50 g sitruunamehua
1 liivatelehti

Keitä vesi ja sokeri siirapiksi. Lisää mansikat ja kiehauta ne siirapissa yhdessä mansikkamakusiirapin tai mansikkatiivisteen kanssa. Sekoita sauvasekoittimella ja lisää liotettu liivatelehti. Mausta sitruunamehulla. Anna jäähtyä.

Laita sorbetti pakastimeen ja sekoita noin 30 minuutin välein, jottei sorbetti jäädy kokonaan. Sorbetin voi tehdä myös jäätelökoneella.

Valmiita vohveleita. Kuva: Strömsö

Vohveli

125 g voita
3 munaa
1,5 dl hienoasokeria
2 dl vehnäjauhoa
1,5 rkl perunajauhoa
2 rkl vettä

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat, lisää sokeri ja vatkaa paksuksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon voi (jätä pohjalle saostunut voi käyttämättä.) Sekoita vehnäjauho ja perunajauho. Siivilöi jauhoseos voi-muna-sokeriseokseen ja sekoita lastalla. Sekoita joukkoon vettä, jos seos tuntuu liian paksulta. Anna taikinan seistä 15 minuuttia ennen paistamista.

Kaada taikinaa pienissä osissa kuumalle vohveliraudalle ja paista kullanruskeita vohveleita. Muotoile valmiista vohveleista tuutteja. Saadaksesi hyvän tuutin, voit muotoilla pahvisen mallin, jonka ympärille voit pyörittää vohvelin.

Aseta tuutit laseihin, jotta ne pitävät muotonsa ennen kuin ovat jäähtyneet. Vohvelit säilyvät huoneenlämmössä pari viikkoa, mutta ne tulee pitää ilmavassa tilassa.

Mikäli sinulla ei ole käytettävissäsi vohvelirautaa, voit valmistaa tuutit myös uunissa. Kaada taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle levylle. Paista 150 asteessa noin 10 minuuttia. Paista enimmillään kaksi tuuttia kerrallaan, koska sinun täytyy muotoilla ne vielä kun ne ovat lämpimiä, ja ne jäähtyvät nopeasti.

Kuva: Strömsö

Suomennos: Cilla Aulén

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä