Mustikkajauhetta uunissa kuivatuista mustikoista

Tee itse mustikkajauhetta kuivatuista mustikoista. Kuva: Yle Olotila, Ulla Vuore

Mustikka on upea marja niin tuoreena, pakastettuna kuin kuivattunakin. Mustikan sininen väriaine on antosyaaniini. Antioksidanttina sillä on paljon terveysvaikutuksia.

Jos pakastin on jo pullollaan mutta mustikkaa tekee mieli säilöä, voi sitä kuivata kotona uunissa ja jauhaa monikäyttöiseksi jauheeksi.

  • Levitä tuoreet mustikat uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Kuivata uunissa 40-50 asteessa noin kaksi vuorokautta kunnes marjat ovat niin kuivia ja rapsakoita, että ne voi murskata sormin.
  • Hienonna marjat jauheeksi tehosekoittimessa.
  • Säilytä jauhe lasipurkissa auringonvalolta suojattuna. Jauhe säilyy noin vuoden.
  • Käytä mustikkajauhetta smoothieihin tai sekoita jogurttiin hunajan kera. Yhdestä kahteen teelusikallista mustikkajauhetta päivässä riittää, jotta saat marjan terveysvaikutukset itsellesi.
  • Kuivaus onnistuu myös hyötykasvikuivurilla - kysy kuivurin vuokrauksesta Marttaliitolta, myös jotkut kirjastot lainaavat kuivureita.
  • Ruokalusikallinen kuivattua marjajauhetta vastaa noin 1,5 dl tuoretta marjaa. Lue lisää: Arktiset aromit ry - marjojen kuivaaminen.

 

Strömsössä kuivatusohje myös vitamiinipommi-ruusunmarjoille.Kuivattua mustikkaa ja ruusunmarjaa. Kuva: Strömsö, Yle

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä