Hymytytöstä pirihuoraksi

Julkaistu To, 15/01/2009 - 12:55
  • Paula_N (Kuva: )
  • Mielestäni nuo kaikki Söpöin lapsi, Veikein kakara yms. kilpailut ovat sairaita ja aiheuttavat tittelinsä kantajalle vahinkoa loppuelämäkseen.

Sain tekstiviestin vanhalta ystävältäni:

- Meidän Amanda on Söpöin vekara- kilpailun kahdenkymmenen finalistin joukossa!! Jee!

En tiennyt mitä vastata.

En voinut onnitella koska valehtelisin. Mielestäni nuo kaikki Söpöin lapsi, Veikein kakara yms. kilpailut ovat sairaita ja aiheuttavat tittelinsä kantajalle vahinkoa loppuelämäkseen.

Oli pakko soittaa.

- Moi

- Moikka! Eksoo hienoo kun meidän Amanda pääsi jatkoon?

- Minkäs ikäinen Amanda on nyt?

- Täyttää kuus. Se on ollut tästä niin innoissaan..

- Olen tosi pahoillani mutta mä en voi onnitella.

- Ai?

- Uskon, että tämänkaltainen ”Söpöin vekara”- kilpailu on porttiteoria Amandan alamäkeen. Tajuatko mikä paine tällaisesta tulee lapselle?

Pitkä hiljaisuus.

- Mä en kyllä uskoisi ihan noin..

- Jos Amanda voittaa tulee hänelle jatkuva paine voittaa kaikki muutkin positiivisuus ja nätteyskilpailut. Seuraavaksi pitää voittaa Miss Tomaatti- kilpailu, sitten tulee koulun Hymytyttö ja – poika patsaat, ja tästä päästään suoraan Työpaikan positiivisin hahmo- äänestyksen kautta Pullantuoksuisin isoäiti- kisaan. Saako Amanda olla koskaan vaikea ja negatiivinen?

Pitkä hiljaisuus.

Minä jatkan.

- Tästä seuraa, että aina pitää olla hulvaton, söpö ja kiva. Ei Miss Söpöin kakara voi koskaan kyseenalaistaan esim. tarhansa byrokratiaa. Sitäpaitsi mitä tuo söpöin titteli todistaa? Osaa psykopaatitkin poseerata.

- Mun pitää varmaan kohta lopetella.

- Odota! Mitä jos lapsena valittu Veikein vekara onkin ihan kusipää luonne? Tarhan paskin tyyppi? Ja asiat eivät menekään tuon kilpailun jälkeen niinkuin piti?

- Oikeesti mä en jaksa puhua tästä enää.

- Hymytytöksi koulussa valittu on usein se iloinen ja auttavainen. Mihin se johtaa? Kuka aikanaan Hymytytöksi leimattu olisi koskaan rikastunut? Hymytytöistä tulee huonopalkkaisia sairanhoitajia koska heillä on tämä jatkuva auttamisen leima.

- Jaa.

- Jos on yhtään herkempi niin tuosta alkaa elämänmittainen ”minun on pakko olla kiva ja auttavainen koska olen Söpöin vekara v. 2008”. Mitä jos ei ole? Ihminen voi pettyä itseensä, siihen että petti ympäristönsä. Mitä voi itseensä pettyneestä ihmisestä pahimmillaan tulla? Pirihuora.

- Okei.

- Kilpailujen pitäisi olla realistisia. Pitäisi olla Rasittavin lapsi v. 2008, Vittumaisin vanhus, Mielenvikaisin mirri..

- Sä et tainnut koskaan saada Hymytyttö-patsasta.

- En.

Tekijä:

Paula N

  • paula-n-fact.jpg (Kuva: )

    Paula N on helsinkiläinen freelancekirjoittaja, joka pitää marsuista.
    Hän ei juurikaan kuuntele musiikkia, paitsi baareissa ja joskus
    kotona. Paula N rakastaa hyvää ruokaa ja hyvää tiskikonetta.