Naisten urheilutunti on 45 minuuttia

Julkaistu To, 09/04/2009 - 11:55
  • Paula_N (Kuva: )
  • Naiset tuntuvat harrastavan nykyään paljon joukkuelajeja. On kerätty kavereita pelaamaan pesäpalloa, sählyä, jalkapalloa ...

Se on kivaa. Saa liikkua ja näkee ihmisiä.

Mutta,

on muutama asia, jotka raivostuttavat naisporukassa harrastamisessa.
Ensinnäkin se, että kun tullaan kentälle, niin ihan ensin käydään läpi erilaisia keskusteluja liittyen työhön ja parisuhteisiin. Lähes poikkeuksetta pelaaminen aloitetaan vasta viisitoistaminuuttia myöhemmin kuin oli tarkoitus. Arvokas liikunta - aika on siis poikkeuksetta 45 min eikä tunti.

Yleisin naisten välinen alkukeskustelu ennen pelaamisen aloittamista menee näin:
- Moi, säkin pääsit, kiva.
- Joo oli kyllä kiva tulla liikkumaan.
- Mitä sulle muuten kuuluu, ooksä vielä sen Kallen kanssa?
- No siis mä en tiedä. On ollut vähän vaikea syksy. Se tekee niin paljon töitä ja on kotona tosi poissaoleva.
- Meillä on vähän sama juttu, tai jotenkin tiedäksä tullu sellanen olo, että milloin olis sellasta yhteistä kevyttä aikaa..

Tätä jatkuu siis 15 minuuttia kunnes joku huutaa: Aletaan jo! Kello on jo varttia yli!

Peli alkaa.

Parisuhdekeskustelut jatkuvat pelin ohessa maalivahdin ja puolustajan kesken, jos pallo on toisessa päässä kenttää.

Ja sitten. Joku lyö sählypallon kohti maalia, mutta se osuukin lujaa vastapuolen pelaajan naamaan. Tästä alkaa yhteinen huoli ja anteeksipyytely, joka kestää ainakin kymmenen minuuttia. Huolestuneet naiset kerääntyvät naamaansa pitelevän kanssapelaajan ympärille. Pallon lyöjä hokee "Voi anteeksi, voi anteeksi mä en tarkoittanut". Hitto! Pelissä pallo voi joskus osua ja lujaakin, mutta se kuulunee pelin henkeen.

Jos naisten urheiluporukka ilmoittautuu johonkin puulaakiturnaukseen, niin siitä se riemu vasta repeääkin: "Me ollaan niin huonoja, me hävitään kaikki matsit, voi ei mitä tästä tulee kun ei me osata edes pelata, me ollaan niin surkeita että nehän nauraa meidät pihalle".
Joku voisi sanoa, että niin, siinähän ollaan realisteja. Minä sanon että paskapuhetta. Nainen alentaa itseään tahallaan, ettei kukaan pääsisi sanomaan, että olittepa te huonoja. Pelin henkeen kuuluu myös häviäminen ja sitä sattuu. Se pitää vain kestää.

Se mikä toimii naisten peliporukassa on tietenkin järjestetty saunailta. Niissä on poikkeuksetta kivaa ja pienessä nousuhumalassa meidän porukka on aina paras ja voittamaton.

Tämä nyt ei liittynyt millään tavalla populaarikulttuuriin. Sen verran ehkä, että meidän sählyvuorollamme ainakin Hakaniemessä maan alla sijaitsevassa sählyhallissa on päällä lähes poikkeuksetta The Voice. Ja siis sen määrää henkilökunta.

Tekijä:

Paula N

  • paula-n-fact.jpg (Kuva: )

    Paula N on helsinkiläinen freelancekirjoittaja, joka pitää marsuista.
    Hän ei juurikaan kuuntele musiikkia, paitsi baareissa ja joskus
    kotona. Paula N rakastaa hyvää ruokaa ja hyvää tiskikonetta.