PMS-hirviö ei kuuntele löysää Suomipoppia

Julkaistu To, 12/03/2009 - 12:55
  • Paula_N (Kuva: )
  • Pms-oireinen nainen toivoo olevansa vain hullu, yksinkertaisesti hullu.

Ystävälläni on tänään paha pms.

Miehille tiedoksi: Siis se olotila joka kestää noin viikon ennen varsinaisia kuukautisia.

Ystävä makaa sohvallani ja kiemurtelee. Hänellä on kuulemma tosi vaikea olla. Hän on mielestään ruma ja turpea. On nuhjuinen olo ja vähän sellainen fiilis kuin olisi kipeä.

Mieliala pms:ssä on yksinkertaisesti tämä: Vituttaa ja ärsyttää koko ajan. Samaan aikaan hän tajuaa olevansa kohtuuton muuta maailmaa kohtaan, mutta ei voi olotilalleen mitään.

Pms-oireinen nainen toivoo olevansa vain hullu, yksinkertaisesti hullu, mutta valitettavasti tajuaa ja tiedostaa, että tämä hulluus johtuu vain pms:stä. Ystäväni tajuaa, ettei hänellä ole oikeutta olla sellainen, mutta ei voi sille mitään.

Hänen alaselkäänsä särkee, eikä yhtään kuulemma lohduta ajatus, että seuraavaksi tästä alkaa sitten päiviä kestävä limainen vuoto. Ja joo, hyi hyi limainen vuoto, mutta mitä sitä peittelemään. Puolella maailman väestöstä, eli naisilla on kerran kuussa limaista vuotoa. Mitä sitten.

Työpaikalla on vaikeaa olla pms-päivinä

(Ja muuten olisiko jo helvetti soikoon aika maksaa naisille ja miehille samaa palkkaa samasta työstä, varsikin kun nainen joutuu myös pms:ssään sietämään työtään?) Työpaikalla ei jaksa rupatella kenenkään kanssa ja ihmiset vaikuttavat muutenkin tyhmiltä. Muulloin kuin pms:ssä jaksaa nauraa huonoillekin jutuille, mutta nyt niitä ei kestä. Työpaikalla on pms- oireisen vaikeaa myös sietää ihmisiä, jotka kävelevät liian hitaasti, tai jotka jaarittelevat.

Ja kyllä, ystäväni mukaan pms- oireinen nainen voisi tarvittaessa myös lyödä. Siihen kuulemma voisi riittää vaikka vain jonkun seisominen väärällä puolella liukuportaissa. Ystäväni pehmittää hiukan ja sanoo, ”tai ainakin potkaista.”

Parisuhteessa pms- hirviö toivoo, että toinen jaksaisi ymmärtää. Pms- hirviö yrittää kyllä tsempata mutta ei pysty. Pienistä asioista voi nousta suuri myrsky. Mielialojensa välissä hän voi tulla hakemaan myös lohdutusta ja silloin sitä pitää antaa.

Niin miehet, ymmärrämme kyllä, että teiltä vaaditaan paljon, mutta miettikääpäs tätä omalle kohdallenne. Kaksi viikkoa kuusta menee tähän kaikkeen. Ensin viikko pms- oireissa ja sitten viikko alavatsakipuisena ja vuotavana.

Ja sitten koko kirjoitukseni pääaihe, eli mitä musiikkia pms- hirviö sietää? Tämähän on pop- kulttuuri blogi.
Kysyn ystävältäni. Hän vastaa: ”Emmä pysty sanomaan mitään bändejä. No en ainakaan kuuntelisi Radio Aaltoa”. Miksi et? ”En tiedä, tohon nyt pätee se, että mikä on paskaa musaa niin on paskaa musaa”.

Ahaa, anna nyt jotain esimerkkejä?

” Lännen Jukka, Mamba, Joutsenlaulu, niitä en ainakaan pystyisi juuri nyt”.
Kaivan verta nenästäni ja kysyn miksi et? ” Tero Vaaran ääni ja kaikki semmoinen ihme kujeileva tunnelma.”

Seuraavana aamuna ystäväni kuukautiset olivat alkaneet. Kysyin puhelimessa ärsyttääkö Mamba nyt? Hän vastasi:” Ei yhtään, miksi ärsyttäisi?

Ps. Mies, älä KOSKAAN kysy naiseltasi: Onko sulla pms?

Tekijä:

Paula N

  • paula-n-fact.jpg (Kuva: )

    Paula N on helsinkiläinen freelancekirjoittaja, joka pitää marsuista.
    Hän ei juurikaan kuuntele musiikkia, paitsi baareissa ja joskus
    kotona. Paula N rakastaa hyvää ruokaa ja hyvää tiskikonetta.