Merisää pelasti koko paskan

Julkaistu To, 18/12/2008 - 12:54
  • Paula_N (Kuva: )
  • Viikon luontoääni: Jos on pakottava tarve kuunnella klo 11:55 räkättivarpusen laulantaa niin voi kai hankkia tehostelevyn. Sitä saa kuunnella myös muina aikoina.

Istun junassa matkalla Tampereelta Helsinkiin. Kuulen jostain urheiluselostusta. Jollakin täytyy olla siis radio mukana. Näen kaksi punakkaa, ehkä toisen päivän kännissä istuvaa nuorta miestä, jotka katsovat jääkiekkoa kännykästään. Ei siis radiota vaan kännykkä.  Mietin mihin radiota enää tarvitaan kun kaiken tiedon saa muualta. Lopetetaan kaikki radiokanavat. Ja en nyt erittele kanavia vaan tarkoitan ihan kaikkia radiokanavia. Lopetetaan ne kaikki. Radio ei voi kuitenkaan koskaan saavuttaa sellaista suosiota kuin televisio.

Television menestysohjelmat eivät koskaan toimisi radiossa:

- Idols: Radiossa ei toimisi, koska emme näkisi Koopin kyynelehtivää äitiä, emmekä Jonen ja Ellenin katseita toisilleen.

- Linnanjuhlat: Radiossa tuntitolkulla kestävä kättely tuskin keräisi perhettä radion ääreen.

- Metsolat: Metsolan Erkin sammuminen laverille voisi olla räväkkyydestään huolimatta tylsähköä radiossa.

- Erilaiset 4D-”jättipenisliikalihavaäitinionrakastajani”-dokkarit: Eivät toimisi radiossa vaikka vetonaulana olisi masturboiva orava. Kuva on aina kuva mitä alastomuuteen tulee.

- Salkkarit: Ei, ei toimisi, koska katsoja ei näkisi AaroEeroa puun takana kyttäämässä viattomia narsistien uhreja.

Radiossa taas ei ole mitään mitä jokin muu media ei voisi korvata:

- Viikon luontoääni: Jos on pakottava tarve kuunnella klo 11:55 räkättivarpusen laulantaa niin voi kai hankkia tehostelevyn. Sitä saa kuunnella myös muina aikoina.

- Kansanradio: Samat tarinat kuulee jos menee Hakaniemen Nordeaan istumaan.

- Erilaiset kilpailut, esim. ”Bongaa juontajamme kadulta ja voita leffaliput”: Leffalippu on halpa hinta itsensä nolaamisesta radiossa. Usein siihen vaaditaan vielä jokin lisäjuttu hauskuttamaan muita radionkuuntelijoita, esimerkiksi kilpailijan pitää kävellä hauen pää päässään takaperin Aurajokeen.

- Kesäiset hassut sarjat kuten ”Julkkis grillaa makkaraa”: Minä näin kerran Aake Kallialan Jyväskylän Prismassa. Hän työnsi kärryjä ja sanoi kuuluvalla näyttelijän äänellään. ”Vielä paketti sitä kabanossia”. Eli julkkikset on vähän niinkuin nähty ja niitä näkee jo kaikkialla muutenkin.

Mutta on yksi mitä mikään ei voi korvata. Vain ja ainoastaan radio voi hoitaa sen:

- Merisää: Veneilijät eivät kai kuule sitä mistään muualta ja 3gee ei kanna merelle. Se on syy, että radiota vielä tarvitaan. Vai kuulevatko?

Tekijä:

Paula N

  • paula-n-fact.jpg (Kuva: )

    Paula N on helsinkiläinen freelancekirjoittaja, joka pitää marsuista.
    Hän ei juurikaan kuuntele musiikkia, paitsi baareissa ja joskus
    kotona. Paula N rakastaa hyvää ruokaa ja hyvää tiskikonetta.